logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Turtles kicken billetjes in Out of the Shadows


tmnt-2-dvd-2d Je kent ze vast wel: de Teenage Mutant Ninja Turtles. Misschien van de oude serie van vroeger (je weet wel, die jonge jaren van je vader, toen alles nog beter was), de coole Nickelodeon-tekenfilmserie of de film van uit 2014, met de toepasselijke naam Teenage Mutant Ninja Turtles. Die film bracht de Turtles pas echt tot leven, zoals je ze nog nooit hebt gezien! Inmiddels zijn we twee jaar verder, en laten de schildpadden in TMNT 2: Out of the Shadows zien dat hun skills nog helemaal up-to-date zijn.

Oud en vertrouwd

De computer-geanimeerde Teenage Mutant Ninja Turtles beleven een super spannend avontuur en halen daarmee een flink aantal bekenden terug naar het witte doek. Want waar ze in de eerste film alleen te maken hadden met Shredder, komen er nu een flink aantal oude bekenden terug, een feest van herkenning! Naast de schildpadden Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael is natuurlijk de journaliste April O’Neill te zien. Shredder ontmoet zijn twee maatjes, de oliedomme spierbundels Bebop en Rocksteady en ontmoet zijn nieuwe grote leider, het buitenaardse wezen Krang. Via Krang komt de Ooze in onze wereld, en worden Bebop en Rocksteady getransformeerd naar hun dierlijke voorouders: een zwijn en een neushoorn. Hoe creepy is dat? Gelukkig zijn ze nog steeds surfer-type dom, en dat zorgt voor hilarische momenten! Ook nieuw in de filmserie is Casey Jones, een politie-agent die ontslagen is maar het heft in eigen hand neemt door zijn ijshockey-skills in te zetten om de Foot Clan onderuit te halen.

Moeilijk team

Zet vier tieners bij elkaar (ook al zijn het Ninja Turtles) en je krijgt gewoon heibel. Doe je niks aan. Hormoondingetje. Daar kan zelfs de zelfbeheersingscursus van Splinter niets aan veranderen! Het botst dan ook regelmatig tussen de vier schildpadden, zeker als Raphael en Michelangelo een beetje jaloers worden op het normale leven dat mensen hebben en eigenlijk ook wel eens wat credits willen voor hun goede daden. Donatello en Leonardo weten echter dat dit niet snel zal gaan gebeuren, maar wellicht dat de paarse ooze er iets aan kan veranderen, en de schildpadden een menselijk uiterlijk kan geven… maar moet je dat willen? Leonardo, de leider van het stel, beslist van niet. En dat valt niet in goede aarde! Muiterij en conflict, dat is iets waar je op kunt wachten. En ondertussen probeert Krang de wereld te veroveren door een supermachine naar Aarde te transporteren!

Hyper

Wat zo cool is aan Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows is dat de hele film – en alle personages die daar in meespelen – heerlijk hyper zijn. De film stuitert van het ene actiemoment in het andere. Vooral wanneer Bebop en Rocksteady er bij komen wordt het één groot spektakel waarbij je soms niet eens meer weet hoe de vork nu in de steel zit. En dat is echt mega vet! Wat mij betreft is de verfilming helemaal geslaagd – maar geef vooral jouw mening in een reactie hieronder!

Informatie

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows Tijdsduur: 107 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.