logo-liggend-wit-donkerblauw

De toekomst volgens Oppo

Op 14 december trapte OPPO de INNO DAY 2021 af om het debuut van zijn geavanceerde Imaging NPU, de OPPO Air Glass en de OPPO Find N opvouwbare smartphone te vieren. Maar dat was niet het enige nieuws van Oppo. Ze presenteerden op de CES 2022 een aantal indrukwekkende en verrassende technologische doorbraken die je nooit zou willen missen en die laten zien wat de toekomst voor ons in petto heeft.

OPPO INNO DAY 2021 A bespoke virtual playground 1 800X601

Smartphonefotografie

OPPO Retractable Camera 2 800X450

Dankzij cameratelefoons kunnen we elk moment van ons leven met gemak vastleggen, overal en altijd. Hoewel camerafuncties onmisbaar zijn geworden voor een smartphone, is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Een grotere sensor zorgt voor een betere beeldkwaliteit, maar vereist een dikkere lens. Dat is lastig met de dunne smartphones van tegenwoordig. Met een intrekbaar mechanisme biedt de OPPO Retractable Camera een equivalente brandpuntsafstand van 52 mm (2x optische zoom) wanneer de camera uitschuift. Hierdoor ontstaat er bovendien ruimte voor een grote 1/1,56-inch SONY IMX766-sensor. De nieuwe camera ondersteunt optische beeldstabilisatie (OIS), autofocus (AF). Eenmaal ingetrokken is de camera net zo smal als de rest van de smartphone. Bovendien heeft de OPPO Retractable Camera slechts 0,6 seconden nodig om volledig in te trekken voor valbescherming en is het ook spat- en stofbestendig.

True  full-view  display

In de afgelopen jaren zijn er grote sprongen gemaakt als het gaat om smartphones en hun vormfactor. De technieken zijn razendsnel ontwikkeld, waardoor klanten veel meer verwachten van de schermen op hun smartphones. In 2018 begon OPPO met onderzoek en ontwikkeling van zijn under-screen camera (USC) -technologie, waarbij tot nu toe drie generaties USC-technologie zijn ontwikkeld. Vandaag kondigt OPPO zijn volgende generatie under-screen camera-oplossing aan, die zowel een geweldig scherm biedt, maar ook een fantastische camerakwaliteit levert door innovaties in hardware en OPPO’s eigen algoritmen.

OPPO Under screen Camera 3 800X450

Dit zijn de belangrijkste voordelen van OPPO USC:

  1. Het verkleint de grootte van elke pixel, zonder het aantal pixels te verminderen om een 400-PPI-weergave van hoge kwaliteit te garanderen, zelfs in het cameragebied.
  2. Omdat elk pixelcircuit slechts 1 pixel (“1-op-1”) aanstuurt, kunnen de kleuren en helderheid van het hele scherm nauwkeurig worden geregeld met een afwijking van ongeveer 2%.
  3. OPPO blijft zijn AI-diffractiereductiemodel trainen met behulp van tienduizenden foto’s, waardoor het de diffractie nauwkeurig kan modelleren en compensatie op afbeeldingen kan toepassen.

OPPO Digital Human

OPPO Digital Human 4 800X450

Een van de meest opwindende ontwikkelingen van de laatste tijd, is dat de digitale personages tegenwoordig hun eigen persoonlijkheid hebben aangenomen. Ze lijken steeds meer op mensen en kunnen op verschillende momenten een andere houding aannemen. Net als wij. Op het ene moment zijn ze professioneel zijn, soms zelfs een beetje transactioneel, maar ook vriendelijk en speels!

OPPO Digital Human is OPPO’s zelfontwikkelde hyperrealistische virtuele personagetechnologie die kan praten, bewegen en communiceren als een echt persoon. Door AI-mogelijkheden zoals semantische herkenning, functieherkenning, spraaksynthese, lipsynchronisatie en dynamische expressies kan OPPO Digital Human tot 30 verschillende soorten gezichtspatronen en uitdrukkingen repliceren, waardoor gebruikersinteractie realistischer en meeslepender wordt.

Naast het kunnen communiceren van verbaal en door middel van emotionele uitdrukkingen, kan OPPO Digital Human ook echte mensen “zien”. Based op visuele herkenning, kan het fungeren als een virtuele fitnesscoach en in de toekomst meer taken op zich nemen, zoals livestream-host of klantenservicemedewerker.

Virtuele wereld met OPPO CybeReal 2.0

Heb je AR-winkelen of virtueel passen online geprobeerd? Gezien als een brug tussen fysieke en digitale handel, verbetert AR-technologie onze ervaringen aanzienlijk. Een toekomst waarin iedereen kan creëren en spelen in zijn eigen mixed reality-werelden staat voor de deur, maar het effectief realiseren van de fusie van fysieke en virtuele werelden vereist een nieuwe applicatie.  

OPPO CybeReal 2.0 5 800X450

Aangedreven door OPPO’s nieuwste ruimtelijke computer- en positioneringstechnologieën, kan OPPO CybeReal 2.0 een zeer nauwkeurige positie en oriëntatie bieden met betrekking tot de fysieke omgeving. Dat wordt bereikt door het verzamelen van milieugegevens en het bouwen van een virtuele replica van de echte wereld met behulp van smartphonecamera’s, Bluetooth-sensoren, enz. De nieuwe generatie OPPO CybeReal 2.0 heeft grote mogelijkheden voor het ontwikkelen van AR-ervaring en slimme navigatiesystemen in de toekomst.

Rijden op afstand met 5G

Remote Racing powered by OPPO 5G smartphone 6 800X450

Welke reactietijden en snelheden kunnen we verwachten van de huidige 5G-netwerken? Welke krachtige prestaties kunnen we ervaren met een 5G-racegame? Op INNO DAY 2021 brengt OPPO de nieuwste 5G remote reality racegame naar het publiek.

5G Remote Racing is een lopend onderzoeksproject tussen OPPO en Ericsson dat killer 5G-toepassingen onderzoekt. Via 5G Remote Racing kunnen spelers op afstand een krachtige RC-auto bedienen via 5G SA-netwerken met OPPO 5G-smartphones, waarbij ze altijd en overal de sensatie van 70 km / u-racen ervaren. 5G Remote Racing maakt volledig gebruik van de lage latentie en grote bandbreedte van 5G SA-netwerken om een minimale latentie van 10 ms te bereiken, waardoor een uniforme verbinding tussen bestuurder en auto ontstaat.

OPPO gelooft dat wanneer 5G voldoende dekking en capaciteit heeft, de killer-apps waar de industrie naar heeft uitgekeken zich snel op veel verschillende gebieden zullen ontwikkelen en onverwachte innovatie voor consumenten zullen brengen.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.