logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De tapijt trends van 2018


Als je niet veel weet over tapijt, realiseer je je misschien niet eens dat je ontelbare soorten hebt om uit te kiezen. Natuurlijk zijn niet alle tapijten gelijk gemaakt en is een tapijt waarschijnlijk bedoeld om voor een bepaalde tijd in huis te houden als deel van je interieur. Maar in dit nieuwe jaar, 2018, zijn er nieuwe opkomende trends voor tapijten. Deze trends lijken vooral te maken te hebben met efficiëntie en milieubewuster leven.

Dit zijn de nieuwste tapijttrends van 2018

Trend 1: Een Waterdicht tapijt.

Ja, je leest het goed, tegenwoordig worden door verschillende producenten waterdichte tapijten aangeboden.

Ik weet misschien wat je denkt, deze twee termen had je zeker nooit verwacht om naast elkaar te zien. Maar toch is het echt zo, waterdichte tapijten bestaan echt. Natuurlijk is er de afgelopen tien jaar een vrij grote beweging geweest voor waterdicht buitenklimaat, echter is een volledig waterdicht kamerbreed tapijt is nog niet eerder trending geweest.

Een waterdicht tapijt heeft gelijk heel veel voordelen. Wil je uit de douche komen en het zachte, warme, karpet onder je voeten voelen in plaats van harde, koude tegels?  Dit is nu dus echt mogelijk! Omdat het tapijt volledig waterdicht is zal het water niet worden openomen, dus ook geen vlekken en schimmel op uw tapijt. In plaats daarvan kunt binnen enkele seconden het water opruimen en is het tapijt spiek en span.

Op dit moment is de technologie voor dit speciale tapijt zo nieuw dat er nog een flink prijskaartje aan zit. Maar naar mijn verwachting zal de prijs afnemen zodra meerdere fabrikanten overstappen op deze technologie.

Trend 2: Gerecycled tapijt

De trend van gerecycleerde tapijten is dit jaar erg aan het toenemen. Tapijt bevindt zich kennelijk nu in de voorhoede van de milieubewuste vloerbewegingen.

We hebben een tijd bereikt waarin de demografie van de jonge huiseigenaar voornamelijk bestaat uit millennials. Het is algemeen bekend dat een groep als millenials veel milieubewuster is dan oudere generaties. Heat is daarom dan ook geen verassing dat vooral deze groep nu voor de trend zorgt van gerecyclede tapijten.

Gerecyclede tapijten worden geproduceerd door middel van het hergebruiken van oude tapijten. Erg milieubewust dus. Deze trend zal zeker nog wel jaren doorgaan, gezien het steeds belangrijker wordt voor veel mensen om milieubewust te zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.