logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De T. Rex in Naturalis heeft een naam: Trix


t-rex naturalis trix

Trix werd in september 2013 door experts van Naturalis Biodiversity Center opgegraven in Montana, de Verenigde Staten. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het unieke skelet naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken. Daarmee is de droom van Naturalis om een eigen Tyrannosaurus rex tentoon te stellen in vervulling gegaan. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van deze legendarische vleesetende dinosaurus bezit.

Trix

Afgelopen periode heeft Naturalis veel suggesties gekregen voor de naam van deze koningin der dino’s. Acht van de tien keer werd de naam genoemd die we nu aan haar geven. Naturalis geeft graag gehoor aan de keuze van het publiek.

In top 3

Het skelet staat in de top 3 van meest complete T. rex-skeletten ooit. De gevonden botten zijn in uitstekende staat. Geen ander T. rex-fossiel is zo weinig vervormd gedurende de 66 miljoen jaar dat het in de grond heeft gelegen. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat de T. rex van Naturalis erg oud is geworden. Trix is een “Grand Old Lady”, een dame op leeftijd, van wie de heftige levensloop terug te zien is in haar skelet.

Tentoonstelling T. rex in Town
Vanaf 10 september kunnen bezoekers zelf oog in oog staan met Trix. Dan is de tentoonstelling ‘T. rex in Town’ geopend in het Pesthuis, het huidige entreegebouw van Naturalis. De online ticketverkoop voor de tentoonstelling T. rex in Town is inmiddels begonnen. Tickets kopen kan alleen via www.naturalis.nl

Het totaaltraject van de introductie van T. rex in Nederland tot en met deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de BankGiroLoterij.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.