logo-liggend-wit-donkerblauw

De strips van juni 2022

Ook afgelopen maand verschenen er weer een paar toffe strips. Natuurlijk blijven we fan van Suske en Wiske en hun Amoras-spinoff, maar ook de Buurtpolitie en een heel bekend tekenaarsduo hadden verrassingen voor ons in petto!


De Kronieken van Amoras: De zaak Sus Antigoon 2

De Kronieken van Amoras: De zaak Sus Antigoon 2

De Zaak Sus Antigoon is een tweeluik, hoewel er aan het einde van deze comic een redelijk open eind vermeld staat… verwacht dus een staartje aan dit avontuur! Het verhaal gaat over het oude handelsschip De Antverpia, waar kapitein Sus Antigoon mee op pad gaat. Toch is er iets vreemds aan de hand volgens de logboeken. Sus Antigoon meldt dat hij op 11 oktober 1541 strandde in Papa-Louapi. Op zich niets abnormaal, maar op 12 januari strandt Sus Antigoon op Amoras. Hoe kan dat? Is er een soort multiversum in de wereld van Suske en Wiske? Onze vrienden gaan op onderzoek uit en reizen af naar het verleden, om de waarheid te achterhalen. Maar er zijn meer vreemde gebeurtenissen in de verschillende werkelijkheden! De Kronieken van Amoras behoudt dat heerlijke stoere manga-achtige stijltje waar je van houdt of niet (en de echte Suske en Wiske-puristen zullen het vast verafschuwen), maar ik vind het toch wel stoer. Bovendien is het erg leuk om de achtergrond van Sus Antigoon te ontdekken!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002275302. Prijs: 8.25 euro.

Ga direct naar De Kronieken van Amoras: De zaak Sus Antigoon 2 op BOL.com.

Suske en Wiske 363: De maffe markies

Suske en Wiske 363: De maffe markies

De Maffe Markies neemt je weer mee naar de Speelgoed-gekke Baron van Zwollem, en dan in het bijzonder naar diens bevallige dochter, Annemarie van Zwollem. Zij en haar maffe vader logeren een tijdje bij Sidonia, nadat er brand was uitgebroken in hun kastee. Sidonia merkt dat Annemarie een beetje overbelast is door haar vader. Ze heeft behoefte aan een vriendje! Tijdens een uitje bezoeken ze een kasteel, waar onze vrienden een romantisch kattenbelletje op de muur aantreffen. Dat brengt ze op een idee: een tijdreis naar het verleden, om ook zo’n romantisch moment mee te maken. Sidonia, Annemarie en haar vader en Suske en Wiske reizen af naar de 18de eeuw. Door een ongeluk (nou ja – van Zwollem sloopt de tijdreismachine) worden ze een jaar verkeerd afgezonden. Onze vrienden maken er het beste van en organiseren een bal (ze doen zich voor als hun voorouders), in de hoop zo een geschikte kandidaat voor Annemarie te vinden. Er melden zich twee ‘haantjes’ die nadrukkelijk belangstelling tonen voor haar, maar die spelen allebei een dubbelrol zo zal blijken. Je begrijpt dat dit een klassiek Suske en Wiske-verhaal is, maar er gebeurt te veel om niet rommelig te kunnen worden. Een stukkende teletijdmachine, gerommel met de terugflitsers, onze vrienden die versprokkeld worden… het verhaal had meer ruimte moeten krijgen. Desondanks wel eentje voor je verzameling!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002275289. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske 363: De maffe markies op BOL.com.

De buurtpolitie 17: Raar, raar, raar

De buurtpolitie 17: Raar, raar, raar

Er is vers bloed in het team: de Congolese inspecteur Indy Nzeza komt vanuit Brussel de gelederen versterken… en voor leven in de brouwerij zorgen. Indy is niet de enige nieuwe in het team, Loebas komt de speurhonden versterken. Indy is een tikje vreemd. Waarom laat hij zien hoe je op zijn Congolees kookt… op het bureau? Toch is er niets mis met zijn kwaliteiten – het is een rasechte speurder, die een hekel heeft aan de papierwinkel die het politiewerk met zich meebrengt. Hij kan zijn hart ophalen, want verschillende gebouwen vallen plots om, zoals de serre van Stafke en de orkestkiosk. In de buurt van de ongelukken worden enorme pootafdrukken gevonden. Maar van wat? Een ding is zeker: er staan je heel wat verrassingen te wachten in dit deel van De Buurtpolitie!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002275517. Prijs: 6.99 euro.

Ga direct naar De buurtpolitie 17: Raar, raar, raar op BOL.com.

Heden verse vis

Heden verse vis

Stripmakers Legendre en Cambré hebben een strip gemaakt over zichzelf! In Heden verse vis 1: En Route wagen ze het om hun carrière en de wereld waarin ze werken eens flink op de schop te zeggen. Een kritische noot naar de fans zit er ook in, als ze ergens gaan signeren wil men alleen Wiske ‘in haar bloot gat’! Om hun carrière nieuw leven in de blazen, besluiten ze op reis te gaan. Een nieuwe omgeving zal hun creativiteit vast ten goede komen. Op naar spanje! De reis naar hun Spaanse retraite verloopt nogal hobbelig, vooral door de mensen die ze onderweg leren kennen (drie vluchtelingen, een feministische vegetariër, heel veel politieagenten met bonnenboekjes). Uiteindelijk bereiken ze hun einddoel waar al spoedig zal blijken dat de afzondering die ze zoeken hen van harte gegund is door het opperwezen. De humor is regelmatig iets te scherp en vooral iets te gemaakt, en dat is jammer. Het is te ironisch, bijna tegen het cynische aan. Ondanks de af en toe te scherpe toon is het een comic met een geweldige vaart (net als de auto waarin de twee op pad gaan), maar lang niet altijd even origineel.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 68 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789002275401. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Heden verse vis op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.