logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De stoere kant van baby’s en peuters

Als mannen en vaders is het soms wandelen op een dunne lijn. Wat doe je jouw kleine spruiten aan? Aan de ene kant is het natuurlijk super schattig om zo’n kleintje in te pakken in zoete kleurtjes en vrolijke pasteltinten. Aan de andere kant: als jij d’r mee rond moet lopen, mag ook babykleding best wat stoerders zijn! Vergeet nooit dat het gewoon kinderen zijn. Mooie kleding is prettig, maar ze moeten er vooral lekker in kunnen bewegen. Peutermeisjes met jurkjes die je telkens omlaag moet trekken omdat ze opkruipen… geen goed plan. Strakke jeans voor jongens, omdat het trendy is? Ik zou het gewoon niet doen. Maar wat dan wel? Ontdek de stoere kinderkleding voor baby’s en peuters van onder andere Noppies.

Coole prints

Ik vind een stoere print op een shirt altijd leuk. En dan heb ik het juist niet over het logo van een of ander hip merk, tenzij dat juist weer heel cool is vormgegeven. Het moet gaan over de vorm en stijl, of de uitspraak die er op staat. Het liefst een combinatie van beide. Maar je kunt meer kanten op dan alleen met tekst. Afbeeldingen zijn ook altijd een welkom onderwerp voor op een t-shirt. Foto’s van dieren kunnen heel cool zijn, mits het niet te cheeky of ‘grappig’ is, zoals een chimpansee met een hoedje en een koptelefoon of zo. Té stoer is ook weer niet cool. Prints met doodshoofden of enge teksten? Kom op… dat is wel heel vroeg! Daar hebben ze in de puberteit nog alle mogelijkheden voor.

Comfortabel en vrij

Daarnaast is het belangrijk dat je kinderen lekker comfortabel gekleed zijn en zich vrij kunnen bewegen. Niet te strakke kleding dus, broeken die lekker los zitten (ook makkelijk voor bij het verschonen) en zorg ook dat er geen touwtjes aan zitten waar ze over kunnen struikelen of ergens achter kunnen blijven haken. Zo geef je jouw kinderen een onbezorgde start, die ze zeker kunnen gebruiken. En als je even zoekt, zul je zien dat er genoeg manieren zijn om toch een stoer tintje mee te geven. Er zijn bijvoorbeeld lekker soepele, los zittende jeans, of katoenen broeken met een jeans-look.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.