logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De spelletjesdief wordt ontmaskerd door Kief de Goaltjesdief

de-spelletjesdief-kief-de-goaltjesdief-12-gerard-van-gemert-boek-cover-9789044826982 De Spelletjesdief is weer een nieuw spannend boek met Daan Kiefsma in de hoofdrol, in zijn dorp beter bekend als Kief de goaltjesdief. Hij krijgt een nieuwe speler in zijn team: Jeffrey. Ee goede jongen, maar eentje die wel met argwaan wordt aangekeken. Jeffrey woont namelijk in een woonwagenkamp, en daar bestaan nogal wat vooroordelen over! Ontzettend jammer, want Jeffrey is niet alleen aardig, maar is ook nog eens een geweldige voetbalspeler.

Spelletjesdief

Maar dan wordt Jeffrey ineens verdacht van diefstal. Hij en zijn broer hebben namelijk een tweedehands computerspelletje gekocht, maar de verkoper wijst nu naar de twee jongens. Ze zouden een spelletjesdief zijn en het spel hebben meegenomen zonder ervoor te betalen. Kief kan dat eigenlijk maar moeilijk geloven. Hij denkt Jeffrey inmiddels goed genoeg te kennen om te weten dat hij geen spullen van andere mensen zou stelen. Hij weet het zelfs wel zeker! Daarom besluit hij op onderzoek uit te gaan en samen met zijn vrienden Remy en Joeri te achterhalen hoe de vork nu echt in de steel zit.

Speurwerk

In het twaalfde boek van Kief de Goaltjesdief is er wat minder aandacht voor voetballen, hoewel het voetbalveld nog altijd het centrale middelpunt is van het boek. Alle vrienden zitten bij de zelfde voetbalclub, en dat schept een band. De Spelletjesdief gaat echter meer om vooroordelen en hoe vervelend ze kunnen uitpakken. Alle vooroordelen over woonwagenkampbewoners worden naar boven gehaald. Het blijft natuurlijk ontzettend spannend als Kief en zijn vrienden in de buurt van de dief komen. Zal het ze lukken om de echte dief te vangen en alles weer recht te zetten? En worden Kief en Jeffrey nog vrienden?

Topklasse

Zoals je gewend bent is ook De Spelletjesdief geweldig vlot geschreven. Jongens die van voetbal houden of op voetbal zitten zullen smullen van de spannende avonturen en de actie op het voetbalveld, wat ze extra zal motiveren om meer te lezen. Een geweldige reeks boeken dus voor stoere jongens, die ze kunnen lezen vanaf een jaar of 7. Ook in dit boekje staat Mark Janssen klaar met zijn teken- en schilderspullen voor vlotte illustraties, die het boek wat meer tot leven wekken.

Informatie

Kief de Goaltjesdief: De Spelletjesdief, Gerard van Gemert
Illustrator: Mark Janssen Clavis, 48 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789044826982

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.