logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De spannende stripboeken van Captain America

Captain-America-stripboek-001[1] Stripboeken zijn al lang niet meer voor kleine kinderen. In Amerika zijn er al hele communities omtrent de stripboeken, met de grootse Comic Cons boven boven aan het lijstje van iedere fanboy. Gelukkig kunnen oudere stripboekenfans zich hier ook al een tijdje verheugen op stripboeken die op een oudere doelgroep zijn geënt, maar dan ook in het Nederlands zijn vertaald. Wij lazen Captain America. Captain America ken je vast wel. De iele Steve Rogers veranderde in de Tweede Wereldoorlog door een medisch experiment in de supersoldaat Captain America, die dankzij zijn onverwoestbare schild ook nagenoeg onverwoestbaar is geworden. Door een ongeluk is hij echter in het ijs gerecht gekomen, en pas jaren later weer ontdekt. In een andere tijd, waar moderne technieken een enorme vlucht hebben genomen. En waarin het weer vrede is – min of meer dan. In die vreemde wereld heeft hij inmiddels een plekje gevonden bij de Avengers. En daar komt hij zijn oude vijand, Arnim Zola weer tegen. Hij transporteert Captain America naar een andere dimensie, Dimensie Z, waar hij het zwaar te verduren krijgt. Gelukkig heeft hij wel een reden om te vechten en te overleven, want Zola’s zoontje is bij hem in Dimensie Z. Maar er is iets met onze superheld aan de hand, want langzaam maar zeker verliest hij niet alleen zijn zin om te leve maar ook zijn gezondheid. Helaas, want met de barbaarse Phrox heeft hij zijn kracht zeker nodig. Zal het de sterk afgezwakte Captain America lukken om nog te overleven? Captain America belooft een stoere serie te worden, waarbij fans van science fiction ook helemaal aan hun trekken zullen komen in deze bovennatuurlijke variatie op de bekende stripboekenserie die al decennia lang moed geeft aan mannen over de gehele wereld.

captain america 002Captain America 002

Captain America begint al aardig te winnen in Dimensie Z. Inmiddels zijn er elf jaar verstreken en is de jonge Ian (eigenlijk de zoon van Zola) goed getraind door Captain America. Die laatste is echter geïnfecteerd door een beeltenis van Zola, die langzaam in zijn borstkas aan het groeien is. Dat kan nog wel eens een fiks probleem opleveren! Ondertussen heeft Zola een heel leger aan mutanten gekweekt, aan de hand van het DNA van Captain America. Geduchte tegenstanders dus in Dimensie Z, maar nog lang niet zo gevaarlijk als de sexy dochter van Zola, die tot in de puntjes is getraind in de gevaarlijke gevechtskunst Tachyon Fu… zal het Captain America lukken om Zola te vernietigen en samen met Ian terug naar Aarde te keren? Of worden de rollen met deze machtsvertoning omgekeerd? Captain America 001 WPG, 64 pagina’s, paperback. Deel 001: Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002259524 Deel 002: Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002260889

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.