logo-liggend-wit-donkerblauw

Nederlandse kaskraker De Slag om de Schelde op Netflix te zien

Vanaf 15 oktober geeft Netflix de meest succesvolle Nederlandse bioscoopfilm van 2021, De Slag om de Schelde, een wereldpodium. De film die het vrijwel onbekende verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland vertelt, trok ruim 400.000 bezoekers naar de bioscoop en behaalde daarmee de platina film status. Met de komst van het oorlogsdrama van Levitate Film naar Netflix krijgt deze allesbepalende veldslag de aandacht van een wereldwijd publiek.

streaming-banner-netflix

Over De Slag om de Schelde 

November 1944. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. Drie jonge levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.

Bekijk de trailer van De Slag om de Schelde

Cast en meer informatie

  • Cast: Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder, Jan Bijvoet, Tom Felton, Coen Bril, Theo Barklem-Biggs, Scott Reid, Marthe Schneider, Ronald Kalter, Hajo Bruins, Justus von Dohnányi, Joep Paddenburg, Mark van Eeuwen 
  • Regisseur: Matthijs van Heijningen Jr.
  • Scenarioschrijver: Paula van der Oest
  • Geproduceerd door: Alain de Levita
  • Uitvoerend producenten: Mark van Eeuwen, Frank Klein en Paula van der Oest
streaming-banner-netflix

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.