logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De school van de magische dieren: Het gatenmysterie

Sommige scholen zijn heel gewoontjes, anderen hebben iets bijzonders. Een gave speelplaats, een uitgebreide bibliotheek of te gekke projecten waar de hele school aan meewerkt. De Wintersteinschool heeft iets anders dat ‘m zo bijzonder maakt: juf Cornfield. Een strenge juf, maar wel met een bijzondere vriendenkring – ze kent namelijk de eigenaar van de Magische Dierenwinkel, Mortimer Morrison! En die laat ze graag binnen in de klas, zodat de kinderen kunnen genieten van de magische dieren.

Wat zijn de magische dieren?

Tja, dat is eigenlijk een lastige vraag om zo te beantwoorden. De magische dieren zijn dieren die eigenlijk niet op hun plek zijn. Ze kunnen namelijk praten, net als mensen! Daardoor zijn ze niet goed op hun plek in hun natuurlijke omgeving. Meneer Morrison haalt ze op met zijn oude bus en neemt ze mee naar zijn dierenwinkel… maar meestal niet zonder even te stoppen bij de Wintersteinschool. Magische dieren zijn namelijk heel bijzonder en binden zich aan een bepaald kind. Die kan het dier verstaan en met ze praten. Voor anderen zijn ze onzichtbaar. En worden ze gezien, dan veranderen ze tijdelijk in knuffelbeesten. De dieren en de kinderen passen meestal uitstekend bij elkaar en vullen elkaar goed aan.

Het gatenmysterie

In De School van de Magische Dieren: Het Gatenmysterie draait het niet alleen om de magische dieren. Ida krijgt namelijk een vriendinnetje op bezoek van haar vorige school. Ida moet echter oppassen met haar vos Rabbat, want ze heeft gezworen niemand te vertellen over het bestaan van de magische dieren. Zelfs haar ouders weten er niets van! Toch kan ze haar hartsvriendin niet buitensluiten en vertelt haar grote geheim. En daar wordt dolenthousiast op gereageerd! Miriam, haar vriendin, lukt het zelfs om de magische (onzichtbare) dieren te zien. En dat is een knappe prestatie. Daarnaast is het tijd voor de schoolvoorstelling. Dit jaar is Robin Hood aan de beurt, maar de kinderen vinden het maar wat lastig om de rollen te verdelen. Choco wordt door zijn grootvader flink gepusht om te gaan voor de hoofdrol. Zijn opa is namelijk een filmacteur geweest in cowboyfilms en ziet graag dat zijn zoon ook op de voorgrond speelt. De verlegen Anna-Lena ontwaart zich als een echte top-actrice en doet haar concurrentie verbleken. Maar durft ze wel op het podium te staan? Oh, en dan zijn er natuurlijk nog die mysterieuze gaten rondom school, die elke nacht opnieuw gegraven worden… wie zou daar achter zitten?

Ga direct naar De school van de magische dieren: Het gatenmysterie op BOL.com.


Recensie over De school van de magische dieren: Het gatenmysterie

De school van de magische dieren: het gatenmysterie is een spannend boek dat eigenlijk wel alle kanten opgaat. Het wil zo veel vertellen in relatief gezien zo weinig pagina’s, dat het een bonte verzameling van verhaallijnen is geworden – het is zelfs lastig om te vertellen waar het nu precies om gaat. Dat neemt niet weg dat het boek een spannend avontuur is waarin je alsmaar wil verder lezen. Er gebeurt ook zo veel! Het blijft spannend om te weten of Miriam haar mond niet voorbij praat, wie de hoofdrol krijgt … en natuurlijk wie er achter die mysterieuze gaten zit. De magische dieren spelen ook hier een belangrijke rol in, hoewel de eigenschappen van de dieren best meer op de voorgrond mogen komen. Een leuk en fantasierijk verhaal, waar je jouw fantasie heerlijk de vrije loop kunt laten!

Score: 7


Informatie

De school van de magische dieren 2: Het gatenmysterie,
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgever: Lannoo, 190 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789401459365. Prijs: 12.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.