logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De schminkpietjes, Marjet Huiberts

Dit vrolijke prentenboek gaat over Mano en Kiki. Ze mogen voor hun eerste keer op de stoomboot mee naar Nederland. Ze vinden een schminkdoos tussen de afgekeurde cadeaus en ontdekken dat het heel leuk is om mensen te schminken. Alle andere pieten op de boot vinden het gelukkig ook leuk om geschminkt te worden. Ze maken een panda, een blauw ei, een tijger en zelfs een Mondriaan maken ze na. Alleen de ervaren Piet Diego weet het niet zo te waarderen. Hij vind dat je de roetvegen moet verdienen en dat je er geen schmink overheen mag smeren. Dat vinden Mano en Kiki ook wel stoer, dus ze willen als ze in Nederland zijn aangekomen een keer met Diego mee de schoorsteen in.

Actualiteit

‘De schminkpietjes’ is volledig actueel. Naar mijn mening kan niemand omtrent de zwartepietendiscussie hier wat van zeggen, welk standpunt die persoon ook heeft. Iedereen wordt geschminkt in de meest vrolijke kleuren en zelfs sinterklaas wilde een zonnetje op zijn wang. Het is een vrolijk boek waar nul discussie over kan ontstaan, dus wat dat betreft vind ik het goed gedaan van de schrijfster. De schrijfster is onder ander bekend van Aadje Piraatje en Ziza wil geen ninja zijn.


Ga direct naar De Schminkpietjes op BOL.com.

Recensie over De Schminkpietjes

‘De schminkpietjes’ is een leuk boekje met een mooi verhaal. De plaatjes zijn leuk gemaakt en passen goed bij het verhaal. De karakters in het boek zijn uitgesproken en dat is fijn in zo’n kort verhaal, omdat je dat echt het gevoel hebt dat je verschillende mensen meemaakt. De lengte van het verhaal is perfect om voor te lezen voor het slapengaan. De schrijfstijl is heel leuk en past goed bij een kinderboek. Het is dus kinderlijk geschreven en er staan weinig moeilijke woorden in zodat ze het zelf ook kunnen lezen. Heel vrolijk!

Score: 7.5


Informatie

Titel: De Schminkpietjes
Auteur:
Illustrator: Emanuel Wiemans
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 32
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789048863167
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.