logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De ruimteatlas van Jesse Kreek

In het boek ‘De ruimteatlas van Jesse Kreek’ is het chaos bij professor Stoule-Gang. Hij heeft een advertentie geplaats in de krant om hem te helpen verhuizen. En hoofdpersoon Jesse ziet dat wel zitten. Ze kennen elkaar nog niet, dus Jesse kon niet weten bij wat voor raar type hij dit klusje ging doen. De prijs was 49,99 en dat kon Jesse niet laten schieten. Hij is namelijk best arm en hij wil heel graag zijn moeder verwennen op haar verjaardag. Zijn moeder werkt elke dag heel lang op de vismarkt, ze moet dus de hele dag staan. Daarom wil Jesse een voetenbadje voor haar kopen.

De professor

Als Jesse bij de professor aankomt, merkt hij meteen dat het een aparte man is. Hij is gekleed in een mooi korset, daar onder een te korte broek en twee aparte sloffen. Ook had hij een hele opzichtige snor en een bloemetjesbadjas. Maar dat ter zake, de professor had nog iets raars in bezit. Het huis. Het was een zeer smalle woning die zowat in mekaar zakte van ellende. Hij is ook verplicht zijn huis uit te gaan, vandaar het verhuizen. Als je binnenkomt zie je allemaal opmerkelijke objecten staan. Ze zijn van andere planeten zelfs…

Stenencirkel

Na het voorstellen aan elkaar ging de professor zich vast omkleden. Het is een beetje een warhoofd en vergeet veel. Jesse heeft zich netjes voorgesteld, maar op de een of andere manier herinnerd de professor hem alleen als Roelof. Jesse verbeterd professor Stoule-Gang een paar keer, maar op een gegeven moment legde hij zich erbij neer. Even later stonden ze in de kelder. En die was gigantisch! De professor is lid van de Curieuze Cartografieclub, ook wel bekend als de CCC. Ze brengen andere planeten in kaart door middel van een grote cirkel stenen. Die zorgt ervoor dat je door de ruimte kan reizen. Maar vindt Jesse dit wel oké of is dit te heftig? Ik kan wel zeggen: dit is nog maar het begin!

Ga direct naar De ruimteatlas van Jesse Kreek op BOL.com.


Recensie over De ruimteatlas van Jesse Kreek

Het boek ‘De ruimteatlas van Jesse Kreek’ is een spannend fantasieboek voor kinderen. Er staan niet heel veel illustraties in. Als er eentje is, is dat om een beeld in je hoofd te schetsen zodat je het daar ook kunt beleven en voor je ziet. Het boek is met veel details geschreven. En de ideeën zijn heel origineel, dat je door stenencirkel door de tijd kan reizen bijvoorbeeld.

Score: 8


Informatie

De ruimteatlas van Jesse Kreek,
Illustrator: Chris Mould
Uitgever: de Fontein Jeugd, 336 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026150265. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.