logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Rode Ridder bezoekt De Hellemond in zijn 252e stripalbum

de rode ridder 252 de hellemondDe Rode Ridder beleeft al heel wat jaren spannende avonturen. De Rode Ridder – De Hellemond is uitgave 252 alweer. Johan, dat is zijn voornaam, blijft continu onderweg om het recht te doen zegevieren. Met de echte authentieke ridder-normen en -waarden strijd hij voor de zwakken om ze te beschermen en vervult hij de ene queeste na de andere. Op dit moment is hij in opdracht van Merlijn – de tovenaar, je weet wel – op pad om Allis via Zilverbergen naar Camelot te brengen. Allis is het nichtje van Merlijn en weet ook het een en ander van hekserij. Niet al te spannend, maar ze weet heel wat meer over kruidenmengsels dan de gemiddelde middeleeuwse inwoner. En tja, dan ben je al snel een heks.

Visserslatijn

In De Hellemond weet Johan de Rode Ridder eindelijk een visser te vinden die hem en Allis – een heks, en dus niet bepaald populair – naar Zilverbergen te varen. Natuurlijk worden ze op de hielen gezeten door Bahaal de Helleheer. Er is dus haast geboden. De route is wat betreft De Rode Ridder dan ook zo klaar als een klontje. Ze kunnen namelijk de normale route varen, maar als ze via de gevaarlijke Hellemond varen zijn ze er stukken eerder! Maar welke schipper waagt het in die gevaarlijke wateren vol rotsen en stroomversnellingen?

Oog van de orkaan

Wonder boven wonder lukt het dit bijzondere team door de Hellemond te varen. Eenmaal door de gevaarlijke rotsen, waar Johan zelfs met een haai moet vechten, komen ze aan in een wonderlijk eiland vol pracht en praal. En gevaar, want het betoverende eiland heeft ook een paar bijzondere inwoners… toch is het daar dat de knappe Allis Johan een paar belangrijke lessen leert over het leven, goedheid en verstandig handelen.

Ridderlijke avonturen

Ook in deel 252 van De Rode Ridder beleef je samen met Johan stoere en gevaarlijke avonturen. De personages zijn allen zo gedetailleerd mogelijk getekend, waardoor de emoties op de gezichten van alle betrokken personages er zo echt mogelijk uit zien. Dat maakt vooral de spannende scènes, zoals het gevecht met de haai en de wonderlijke beesten op het eiland wat bloederig.

Conclusie over De Rode Ridder 252: De Hellemond

De Rode Ridder 252: De Hellemond is weer een spannend avontuur in de reeks. Felle strijden, een knap en schaars gekleed heksje en een fantasierijk eiland maken het verhaal boeiend en spannend tegelijk. Natuurlijk eindigt het verhaal met een spannende cliffhanger: wat zal er gaan gebeuren? De reis van de Rode Ridder gaat voort… Door: Score: De Rode Ridder 252: De Hellemond krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

De Rode Ridder 252: De Hellemond,
Illustrator: Fabio Bono Standaard Uitgeverij, 48 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789002257551. Prijs: 5.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.