Boek recensie: De Prijs, Erik Betten

De Prijs

Eerlijk is eerlijk: veel goede thrillers komen er niet van onze bodem. Ze zijn vaak een tikje knullig en proberen de verkeerde schrijvers na te bootsen. Het gevolg is een onnavolgbaar boek met hoogdravend taalgebruik en lange omschrijvingen om ‘de juiste sfeer’ neer te zetten. Zo nu en dan is er een goede uitzondering op de regel, zoals De Prijs, van Erik Betten. Het is het tweede boek van deze schrijver en ik hoop dat er nog veel mogen volgen!

De Prijs winnen

Het verhaal van De Prijs gaat over kleine software ontwikkelingsstudio in Rotterdam. Een enthousiaste met bijzondere ideeën wordt gesteund door een echte verkoper,die zijn best doet om de geproduceerde spellen een vliegende start te geven op de toch al zo volle markt. Ondanks de bijzondere insteek van de games van Wander lukt het toch niet om het bedrijf goed winstgevend te maken. Ze komen steeds verder in de financiële problemen. Het laatste spel van studio REEL moet de redding bieden: PrizeTag: tikkertje voor volwassenen, met een prijs voor iedereen die de buut-plaats weet te bereiken. Het spel trekt een aantal trouwe deelnemers, maar niet genoeg om rendabel te blijven. Wanneer deelnemers gaan samenwerken om met brute kracht het slachtoffer te pakken te krijgen, gaat het mis. Er vallen doden tijdens het spelen van het fanatieke spel.

Uitkopen

Juist op het moment dat we hele studio onderuit lijkt te gaan, komt er een redder in nood. Een bijzondere zakenman verschijnt ten tonele en biedt aan om REEL, en dus ook Wander, uit de schulden te helpen en over te nemen in hun hightech bedrijf. In eerste instantie twijfelt Wander er nog over, maar wanneer de zakenman Mans Bindervoet Wander helpt uit een benarde situatie wanneer een geldschieter dreigend zijn geld komt innen, tekent Wander maar wat graag zijn nieuwe arbeidscontract.

Meer dan je zou denken

Er is echter meer aan de hand in de wereld van De Prijs. de moeders van overleden kinderen spannen namelijk een rechtszaak aan tegen REEL. Wanneer hun advocate, de jonge Leonie Valstar, ineens van de zaak wordt gehaald door haar superieuren, zint haar dat helemaal niet. Buiten haar werk om duikt ze in de zaak en stuit ze op elementen die gewoon niet kloppen. Langzaam bouwen zij en Wander een band op en komen ze achter het geheim van moederbedrijf Sixtus, die met een aanpassing op PrizeTag een flinke vinger in de pap van Nederland willen krijgen. Met hun nieuwe app CrimeTag proberen ze namelijk invloed te krijgen op iedereen in Nederland!

Ga direct naar De Prijs op BOL.com.


Recensie over De Prijs

CooleSuggesties topper

Dit is echt een pageturner die je niet wil missen. Het boek is ontzettend onderhoudend geschreven en wisselt regelmatig van standpunt: dan weer vanuit Wander, vanuit Mans of vanuit Leonie, maar ook de politiek actieve Diana speelt een grote rol in het boek. De geschetste politieke indeling en spanning is herkenbaar, de omgevingen evenzo. Dat maakt dit boek nog aantrekkelijker om te gaan lezen: je kunt er letterlijk in kruipen!

Score: 9


Informatie

De Prijs,
Illustrator: nvt
Uitgever: LS Amsterdam, 368 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789024585021. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.