logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De President, Gregg Hurwitz

Enkele jaren geleden mocht ik het boek Orphan X recenseren. Het maakte direct indruk. Het hoofdpersonage, Evan Smoak, is een stoere getrainde huurmoordenaar, maar wel eentje die zijn ‘menselijkheid’ heeft weten te behouden. Hij weet zich weinig raad in de normale wereld. Van jongs af aan is hij immers getraind door de beste soldaten, vechtsportmeesters, wapenexperts en professionele spionnen. Dan wordt je jeugd vanzelf flink overhoop gehaald, nietwaar? De President is inmiddels het vierde boek uit de reeks over Evan Smoak, alias Orphan X of The Nowhere Man, zoals hij zichzelf noemt.

Dubbelrol

Destijds was Evan gerecruteerd om als geheim agent lastige personages uit de weg te ruimen. Goed getraind en bewapend deed hij zijn best om alle personen uit de weg te ruimen, maar na een aantal jaar had hij er wel genoeg van. Evan wilde weg, en dat wilde zijn persoonlijke begeleider ook. Samen stapten ze uit het programma en doken undercover, maar dat werd ze natuurlijk niet in dank afgenomen. Vanaf dat moment werd er jacht gemaakt op Evan en zijn begeleider, Jack. Ondertussen hield Evan zich bezig met de goede kant van zijn kwaliteiten: het helpen van mensen in nood. Onder zijn eigen alias, The Nowhere Man. Maar er knaagt iets. Zijn eerste klus heeft iets te maken met de huidige president, Bennett. Maar wat? Het blijkt genoeg om aan Orphan A, de ergste Orphan tot nu toe, uit de gevangenis vrij te laten en met een legertje criminelen op pad te sturen om Evan op te jagen…

Relaties

Onder het mom van The Nowhere Man heeft Evan echter een andere missie: een zwakbegaafde man heeft zijn hele familie uitgemoord zien worden, omdat hij per ongeluk (hij volgde enkel de regels) een lading drugs is kwijtgeraakt van een megalomane drugsdealer. Bij toeval krijgt hij het nummer van Evan toegestopt, die besluit om de man te helpen. Maar tegelijkertijd moet hij een aanslag op de president van de Verenigde Staten beramen én wordt hij op de hielen gezeten door Orphan A… wie zal er aan het kortste eind trekken? En dan is er nog de kwestie van zijn onderbuurvrouw, met wie hij – voor zover mogelijk – een relatie heeft.

Ga direct naar De President op BOL.com.


Recensie over De President

CooleSuggesties topper

Dit is het vierde boek over Evan Smoak, een huurmoordenaar uit een geheim wezenproject van de Geheime Dienst. Evan is losgeslagen en wil een normaal leven leiden, maar is dat wel voor hem mogelijk? Dit boek heeft – net als de vorige drie – een enorm tempo en leest weg als een trein. Het is spannend, heeft een subtiel gevoel voor humor en belicht de menselijke kant van Evan bijzonder goed. Een mooie balans tussen brute kracht, de wrede manieren van een huurmoordenaar, een vleugje romantiek en daartussen de nodige droge humor.

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De President,
Illustrator:
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, 512 pagina’s, paperback.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789400510692. Prijs: 20.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.