logo-liggend-wit-donkerblauw

Alles over De piraten van hiernaast 2

de piraten van hiernaasat de ninjas van de overkant poster

Ahoy landrotten! Goed nieuws via de flessenpost, want vanaf 20 april is het megaleuke deel twee van De Piraten van Hiernaast in de bioscopen te zien. In De piraten van hiernaast: de ninja’s van de overkant wordt de rust in Zandwijk opnieuw verstoord, dit maal omdat er ninja’s in de straat komen wonen. Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt maken ook in deze film hun opwachting als piraten, Jung Sun den Hollander (o.a. bekend van de internationale hitserie Killing Eve) speelt de rol van ninjamoeder Mia. Dylan Haegens zal opnieuw de stem in spreken van de papegaai van piratenkapitein Hector Donderbus. Ook de vriendin van Dylan, Marit Brugman, zal in deze film te horen zijn. Zij geeft haar stem aan de (rode) papegaai van Donderbus’ aartsrivaal Knokige Krelis.

Bekijk de trailer van De piraten van hiernaast 2

Over De piraten van hiernaast

De eerste film De piraten van hiernaast van regisseur Pim van Hoeve ontving in 2020 een Gouden Film en trok ruim 200.000 bezoekers. Voor de verfilming van het tweede deel van de succesvolle boeken van Reggie Naus wordt net als voor deel 1 een enorm piratenschip opgebouwd in een woonwijk in Amsterdam Noord. Daarnaast verrijst op de set nu een ninjahuis.

Benieuwd naar de boeken van De piraten van hiernaast serie? Wij hebben er recensies over geschreven:

de piraten van hiernaasat de ninjas van de overkant

De ninja’s van de overkant

De Piraten van Hiernaast voelen zich helemaal thuis in Zandwijk, maar de sfeer bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen. Piraten en ninja’s zijn immers gezworen vijanden! Terwijl Piratenkapitein Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, worden zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka juist vrienden. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Cast De Piraten van Hiernaast 2

 • Hector Donderbus – Egbert-Jan Weeber
 • Knokkige Krelis – Tygo Gernandt
 • Ninjamoeder Mia – Jung Sun den Hollander (o.a. bekend van de internationale hitserie Killing Eve)
 • papegaai van piratenkapitein Hector Donderbus – Dylan Haegens
 • (rode) papegaai van Knokige Krelis – Marit Brugman
 • Yvonne Brugman – Nyncke Beekhuyzen
 • Buurman Daandels – Bert Hana
 • Elizabeth Daandels – Celeste Holsheimer
 • Betsie Donderbus – Sarah Janneh
 • Robert Brugman – David Lucieer
 • ninjameisje Yuka – Kyana Pacis
 • Billy Donderbus – Samuel Beau Reurekas
 • Michiel Brugman – Matti Stooker
 • Buurvrouw Daandels – Sytske van der Ster
 • Opa Donderbus – Peter van Heeringen

Over de makers

Net als in het eerste deel kiezen de makers van De Piraten van Hiernaast voor het thema verbinding. De verschillende groepen (piraten, Zandwijkers en nu ook ninja’s) mogen dan verschillende uiterlijkheden en leefwijzes hebben, die blijken uiteindelijk toch overbrugbaar. 

De Piraten van Hiernaast films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Reggie Naus (uitgeverij Ploegsma). Net als bij deel 1 tekent Pim van Hoeve (De Piraten van Hiernaast, Dummie de Mummie 1, 2, 3) voor de regie en is het scenario van de hand van Sander de Regt (De Piraten van Hiernaast, Foeksia de Miniheks). Ingmar Menning (Luizenmoeder – De Film) is de producent van de film vanuit Nijenhuis & Co in co-productie met de EO. De productie komt tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. 

Matheu Hinzen zingt titelsong ‘De Piraten van Hiernaast 2: De Ninja’s van de Overkant’

Matheu Hinzen heeft de titelsong ‘Voor Even Stil’ voor de bioscoopfilm ‘De Piraten van Hiernaast 2: De Ninja’s van de Overkant’ ingezongen. Dit nummer is de opvolger van de song ‘Echo’, die de titelsong was voor het eerste deel van de stoere piratenfilm. Dit vorige deel ontving een Gouden Film en trok méér dan 200.000 bezoekers. Het liedje ‘Voor Even Stil’ komt uit via Cloud 9 Music en in de bijbehorende videoclip kunnen we ook al mooie beelden van de film vol vriendschap en avontuur zien! ‘De Piraten van Hiernaast 2: De Ninja’s van de Overkant’ draait vanaf 20 april in bioscoop.

Over Matheu Hinzen

De carrière van multitalent Matheu is nu al indrukwekkend te noemen. Hij speelde in zeven films waaronder ‘Bloed Zweet & Tranen’ en ‘Onze Jongens in Miami’, vertolkte de hoofdrol van Ciske in de musical ‘Ciske de Rat’, hij wist in 2016 de finale van Superkids te bereiken en won in 2019 het Junior Songfestival met zijn song ‘Dans Met Jou’. Hiermee behaalde Matheu voor Nederland een vierde plaats op het Junior Eurovision in Polen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.