logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De perfecte start voor je nieuwe restaurant

Als ik goed om me heen kijk in ons dorp, dan zie ik restaurants en koffiehuizen als paddestoelen uit de grond schieten. Ook hier droom ik soms van een eigen lunchroom, met zelfgebakken brood en gebak, een goede kop koffie en een gezellige drukte. Mogelijkheden te over, trends genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk inspringen op de gaande trend van tosti’s, waar je werkelijk alle kanten mee op kunt. Naast een duidelijk beeld van een inrichting (ik neig naar een bruin café met een bonte mix van gerecyclede meubels en servies, van kitcherige theekopjes tot geverfde houten stoelen met rieten zittingen of juist een heel trendy lunchroom met cubicles van bankjes en in een retro jaren-60 stijl. Hoe je het ook wend of keert, wat je budget ook is, het begint allemaal met goed gereedschap. En in dit geval bedoel ik dan horeca apparatuur! Laten we wel wezen: met twee Senseo-apparaten naast elkaar zul je die drommen klanten niet binnenhalen.

Goed gereedschap

Wat je nodig hebt, verschilt uiteraard van gelegenheid tot gelegenheid. De een heeft niet veel meer nodig dan een goede kookplaat, een tosti-ijzer en een koffiemachine, de ander zal meer noten op zijn zang hebben en wellicht aan de gang gaan met een plancha, drie ovens, een friteuse of een suikerspinmachine. Wat belangrijk is, is dat je kunt vertrouwen op de apparatuur die je koopt. Ga dus niet voor een budgetmerk, maar voor een merk met een gedegen reputatie, dat zichzelf heeft bewezen in een professionele keuken. Bij Horecama vind je binnen alle segmenten een mooi assortiment aan apparatuur, of dat nu gaat over tosti-apparaten of koelmachines, van afzuigkappen tot kokskleding. Wees er namelijk op voorbereid dat de eerste aanschaf voor je onderneming een flinke zal zijn!

Praktisch boven uiterlijk

Waar het in de eetzaal juist om uiterlijk en sfeer gaat, moet je ook rekening houden met de praktische eigenschappen van je apparatuur en gereedschappen. Kun je bereiken wat je wil met het apparaat dat je voor ogen hebt, of ga je toch overstag voor dat coole uiterlijk? Als je enkel voor de laatste optie gaat, zul je snel van een koude kermis thuiskomen. Ga voor het kopen van horeca-apparatuur altijd voor het functionele boven het mooie, zelfs als je een open keuken hebt. Het is natuurlijk wel gaaf als je apparatuur een beetje bij elkaar past, als het een eenheid vormt, maar dat is meestal niet zo’n heel groot probleem. Het gros van de apparaten is uitgevoerd in hygiënisch rvs, waardoor het al snel een eenheid vormt. Als je bij een open keuken zorgt voor een paar kleuraccenten (denk aan de vloer, tafelpoten of zelfs het plafond) is het al meteen een aantrekkelijk geheel.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.