logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De perfecte schoen koop je in een goede schoenwinkel

Als fervent loper maak ik per jaar heel wat kilometers met de benenwagen. Bij gebrek aan een rijbewijs is er weinig andere keuze dan te reizen met het openbaar vervoer, maar dan nog verkies ik vaak het voetgangerspad in plaats van een bankje in de bus, tram of metro. Goede schoenen zijn dus heel belangrijk. Ze moeten je voeten goed ondersteunen, maar ook een goede steun bieden aan de zijkant en bovenkant van je voet. Een wandelschoen voldoet perfect aan dat plaatje, maar laten we eerlijk zijn – die kun je niet de hele dag en op iedere gelegenheid dragen.

Een goede winkel biedt een goede keus

Helaas is het daar nog al lastig mee gesteld: de keuze in schoenenwinkels. Voor mannen al helemaal. Dan heb je of een fijn zittende en soepel lopende sneaker, of je zit met een nette schoen waar je weer geen kilometers ver op kunt lopen. Eigenlijk vreemd, niet? Het is dan ook even zoeken geblazen naar een goede winkel waar je terecht kunt voor een gedegen advies én een mooie keuze aan schoenen. Die vond ik in Amsterdam, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Daar vind je Winkelcentrum Gelderlandplein – een goede naam vind ik, wonend in regio Nijmegen. Dat schept al meteen een band! Vol goede moed stapte ik schoenenwinkel Zwartjes van 1883 binnen.

Kennismaking met de UnSneaker

Een unicum, aangezien deze schoenenwinkel de enige is die ze in Nederland verkoopt! In de mooie, sfeervolle en vooral heldere winkel van Zwartjes van 1883 hadden ze voor mij de perfecte oplossing. Samuel Hubbard schoenen, de nette schoen die loopt als een sneaker. Een unicum, aangezien deze schoenenwinkel de enige is die ze in Nederland verkoopt! De fabrikant noemt het zelf de Unsneaker, omdat ze zitten als een sneaker, maar er uitzien als een nette schoen. Indien gewenst met een patroon erin, om het helemaal af te maken. Ikzelf ben echter meer van een wat subtielere schoen, zonder al te veel fratsen erop en eraan. En dat heb ik zeker gevonden bij deze schoen. De eerste keer dat ik hem aantrok zat hij ook al als gegoten, mede dankzij het feit dat ze ook een maatje 42,5 hadden. Het voetbed is heerlijk zacht, het binnenmateriaal voelt lekker comfortabel aan en de pasvorm is subliem. Ik was onder de indruk – en laten we eerlijk wezen… zo’n net ogende schoen maakt toch een betere indruk dan een casual sneaker, nietwaar?


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.