De perfecte manier om thee te zetten: SOLIS Tea Maker

Al eeuwenlang wordt er thee gedronken. En dat is niet vreemd: thee is verkwikkend of rustgevend, zoet, zacht of minty, warm of koud: voor elk wat wils. Foodwatchers anno 2012 voorspellen zelfs dat thee de plaats van wijn gaat innemen tijdens een dinertje. Champagne als aperitief wordt vervangen door een sparkling thee zoals jasmijn, of als ingrediënt voor cocktails. In Zwitserland wordt thee al gedronken bij kaasfondue, omdat het verfrist en dorstlessend is, daarnaast is het ook goed voor de spijsvertering. Veel restaurants hebben naast hun wijnkaart een uitgebreide theekaart en er bestaan zelfs thee-sommeliers. Kortom; thee is hot.

Temperatuur en trektijd
Theeliefhebbers willen dan ook goede thee drinken. Een goed kopje thee begint met gezuiverd water en je favoriete theemelange. Maar verschillende theesoorten vereisen  verschillende temperaturen en trektijd en dat is soms best lastig. Met een fluitketel, een waterkoker of een Quooker kun je de temperatuur namelijk niet regelen.

Daarom brengt SOLIS de Tea Maker op de markt. Daarnee bereikt je theewater altijd de juiste temperatuur én de juiste trektijd. Met een knop kies je de theesoort en de gewenste sterkte: de SOLIS Tea Maker weet wanneer en hoelang het geautomatiseerde theemandje de theeblaadjes onder moet dompelen. Op deze manier komen de smaken en aroma’s van de verschillende theemelanges het best tot hun recht. Een geluidsignaal geeft aan wanneer je thee gereed is.

Thee zoals thee bedoeld is
“Met de komst van de SOLIS Tea Maker kan iedereen eenvoudig en continu van thee een kwaliteitsproduct maken.”, aldus Chris Oosterveen. Dé thee-sommelier van Nederland omarmt de komst van de Tea Maker met veel enthousiasme. “De Tea Maker maakt het mogelijk om het maximale uit thee te halen en het morgen weer precies hetzelfde te doen. Ruimte, timing en temperatuur is het belangrijkst voor the perfect tea. En dat maakt SOLIS met de SOLIS Tea Maker allemaal waar.”

Design
Het oog wil natuurlijk ook wat. Dankzij het design van de SOLIS Tea Maker kun je hem gerust op je keukenblad zetten. De glazen kan is gemaakt van het geïsoleerd Duitse ‘Schott-glas’ wat naast het RVS en het LED-schermpje zorgt voor een state-of-the-art uiterlijk.

Perfectie
Gebruik je de SOLIS Tea Maker voor het maken van thee, dan gaat er 1,2 liter in. Wanneer de Tea Maker gebruikt wordt als normale waterkoker is de inhoud 1,5 liter. De Tea Maker heeft een warmhoudfunctie die er voor zorgt dat de thee tot een uur op de juiste temperatuur blijft. Je kunt zelfs wakker worden met een lekker kopje thee! De SOLIS Tea Maker heeft een geïntegreerde 24-uurs timer. Een bijkomstig voordeel is ook dat het apparaat zeer makkelijk schoon te maken is. De adviesverkoopprijs is € 299,00.

Meer weten? www.solisonline.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.