logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De orde van de gouden leeuw

Lucie is een meisje dat leeft op aarde. Ze heeft het heel erg gezellig in Amsterdam, totdat haar moeder en zij zelf op een dag worden achternagezeten door schimmen, die bijna tien keer zo snel waren dan zij waren. Haar moeder gaf haar “het boek der werelden” en een brief, Ze zei dat Lucie naar de bunker moest gaan en dan het boek der werelden moest openen. In de brief stond alles wat ze moest weten. Maar helaas glipte de brief uit Lucies handen en had ze alleen nog maar de zegel van de brief te pakken kunnen krijgen.

Het Rijk

Ze opende het boek en toen was ze opeens in een andere wereld. Ze kon de aarde niet meer zien. Ze zag een pad. Wat haar moeder voor de rest had gezegd was dat ze het pad moest volgen en dat ze dan goed uit zou komen. Dus dat deed ze. Maar op een gegeven moment zag ze een jongen van achter een rots naar haar gluren. Toen ze dichtbij genoeg was, gaf ze hem een klap op zijn gezicht. Na een klein gesprekje bleek hij toch aardig te zijn. Zijn naam is Alfred en hij komt uit het kennisgewest. Lucie dacht even na of er op aarde een kennisgewest lag, maar dat bestaat helemaal niet. Nu blijkt ze dus in het Rijk te zijn. Via het boek der werelden, wat dus een vortex schijnt te zijn.

Athanasius

De baelord (leider) van kennis is Athanasius. Hij vraagt zich af waar Alfred zo laat nog met dit nieuwe meisje vandaan komt. Hij geeft Alfred de taak om op haar te letten, zodat ze niet terug gaat naar de vortex tijdens de nachtstonde (gewoon de nacht, maar in het Rijk heb je een dagstonde en een nachtstonde). Tijdens de dagstonde maakt Lucie kennis met de twee jongens Sam en Milstone. Ze gaan met zijn vieren op zoek naar de vortex. Maar de vortex kunnen ze niet meer vinden. Het is namelijk een eenrichtingsweg. Dat betekent dat je niet meer de andere weg op kan als je de ene al op bent geweest…

Ga direct naar De Orde van de Gouden Leeuw op BOL.com.


Recensie over De Orde van de Gouden Leeuw

CooleSuggesties topper

Het boek De orde van de gouden leeuw is een geweldig boek, zeker een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Heel erg mooi geschreven. Ik houd ook wel van fantasy boeken, maar dan moet er nog wel een beetje realiteit in zitten. In dit boek heeft dat voor mij precies de goede verhouding. Er staan geen plaatjes in het boek, behalve de kaart van het Rijk, dat voor en achterin het boek te zien is. Dat vind ik wel fijn, want dan krijg je ook echt de dikte van het boek om te lezen in plaats van de helft.

Score: 9.5


Informatie

De Orde van de Gouden Leeuw,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Goor, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789000367580. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!