logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De orde van de gouden leeuw – de spiegel der duisternis

In het boek de orde van de gouden leeuw – de spiegel der duisternis, gaat het verhaal verder bij de boom der kennis. Lucie had samen met haar vrienden allerlei gevaren doorstaan, en is nu aangekomen bij de Boom der Kennis. Als je het vorige boek, de orde van de gouden leeuw, nog niet hebt gelezen, lees dan even de review op de website. Dan snap je een beetje het verhaal. Maar goed, Lucie was dus met haar vrienden aangekomen bij de Boom der Kennis. Ze wilden met zijn allen de “kamer” betreden, toen ze hoorden dat alleen een meister bij de Boom der Kennis mocht komen. Dus dat betekende dat Lucie het in haar eentje moest doen. Eerst vroeg ze een paar dingen over haar moeder. Maar toen ze vroeg waar ze haar moeder kan vinden, zei de boom: “Dat is een vraag waar de steller nog niet aan toe is.” Toen Lucie het nog een keer vroeg, kreeg ze als antwoord: “alleen een vraag die niet uit eigenbelang wordt gesteld, kan worden beantwoordt door de Boom der Kennis.”

De nornen

Lucie was bij de Boom der Kennis, om te vragen waar de hart steen zich bevindt. De Boom der Kennis antwoordde met de woorden: “in het land dat het lichaam voedt, licht het lichaam dat het land voedt.” Toen ze dat even later tegen de jongens vertelde, wist Milstone het meteen: in koren en melk natuurlijk. Daar komt al het eten vandaan. Maar waar precies in koren en melk, dat wist niemand. Daar had Humbaba een oplossing voor, namelijk aan de Boom der Kennis vragen of ze een norn mocht meenemen, om haar te gidsen naar de hart steen. Nou, dat vroeg ze, en toen zei de Boom der Kennis dat ze dat maar aan de nornen zelf moest vragen. Het bleek dat er wel heel veel nornen mee wilden. Op naar het avontuur dus…


Recensie over De orde van de gouden leeuw – de spiegel der duisternis

CooleSuggesties topper

Een top-boek. Weer vol met actie, spanning en magie. Ik vond het ietsje minder leuk dan het vorige deel, dus vandaar een half punt lager. Maar ook dit is weer een van de leukste boeken die ik heb gelezen in de 12 jaar dat ik leef (en de iets van 7 jaar dat ik überhaupt een boek kon lezen ). Wat ik jammer vond aan dit boek was dat er echt een stuk minder in gebeurde dan in het volgende boek. Ik hoop dat er in het volgende boek weer wat meer gebeurd. Dat is dan ook bijna het enige minpunt aan dit boek.

Score: 9


Informatie

De orde van de gouden leeuw – de spiegel der duisternis,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Goor, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000372560. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!