logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De ninja’s van de overkant, Reggie Naus

We kenden de boeken al, maar waren super blij met de verfilming van De Piraten van Hiernaast. Daarin maak je kennis met de familie Donderbus, een echte piratenfamilie die in een normale woonwijk komt wonen. Op hun eigen manier, wel te verstaan. Dat brengt de nodige rumoer met zich mee: het piratenschip als huis valt natuurlijk al behoorlijk op, maar wat dacht je van een grote gracht om hun huis, met een haai erin? En dan die verschrikkelijke manieren en gewoontes… Hun buren, met zoon Michiel als vriendje van piratenzoon Billy, maken zich er behoorlijk zorgen over. En dan zijn er in dit vervolgdeel ook nog de ninja’s van overkant!

De ninja’s van de overkant

In het derde deel van deze boekenreeks over De Piraten van Hiernaast komt er een nieuw gezin in de buurt wonen. Een gezin dat zelfs de stuipen op het lijf van de piraten weet te jagen: een ninja-gezin! Hoewel de rest van de woonwijk inmiddels wel wat gewend is, vinden de piraten dit echt ongehoord. Piraten en ninja’s zijn blijkbaar niet elkaars beste vrienden, zeker niet na een akkefietje voor de kust van Japan, waar telkens naar verwezen wordt. Die angst is trouwens wederzijds: ook de ninja’s zijn bang van de piraten! Michiel ziet de ruzie aan en wil het opgelost hebben. Zo is er niks meer aan in de buurt! Michel en Billy kennis met de dochter van het gezin, Akari, en ontdekken dat er helemaal niets engs is aan de zwartgeklede vechtersbazen! Maar ja – leg dat nog maar eens uit aan alle ouders…

Meer lezen? Kijk dan ook eens naar Het Logboek Van Billy Donderbus, het dagboek van zoon Billy!


Ga direct naar De Ninja’s van de overkant op BOL.com.

Recensie over De Ninja’s van de overkant

Dit spannende boek bevat heel wat grappige en vlotte avonturen. De ninja’s van de overkant brengt een nieuwe impuls aan de serie De Piraten van Hiernaast, die na het tweede deel een beetje in een dalletje viel. Het is lekker vlot geschreven, zonder al te veel moeilijke woorden en zinnen. Daardoor leest het lekker vlot weg. Als bonus zul je nog een paar echte piratenvloeken oppikken, die bijzonder grappig zijn! Lees ook vooral de andere boeken uit deze reeks – je zult er van smullen! De sfeervolle illustraties die het boek sieren maken het verhaal compleet.

Score: 8


Informatie

Titel: De Ninja’s van de overkant
Auteur:
Uitgever: Ploegsma
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789021681702
Prijs: 13.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] De piraten van hiernaast – De ninja’s van de overkant […]