logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de Nederlandse stemmen van de LEGO Film 2

Vandaag is de Nederlandse stemmencast bekendgemaakt van DE LEGO FILM 2. De inwoners van Steenstad worden in deze animatiefilm geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: LEGO DUPLO-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen.

In DE LEGO FILM 2 maken een aantal nieuwe stemmen hun opwachting:

Berget Lewis spreekt de stem in van Koningin Wiedanook Watdamook. Berget is een zangeres. De vorige soloplaat van Nederlands eigen Lady of Soul, het album ‘Berget Lewis’, verscheen in 2013. Nu komt ze met ‘Love Nation’, een EP met zes songs waarop Berget teruggaat naar haar roots. Ze heeft vijf jaar gewacht heeft met het opnemen van nieuwe muziek, omdat ze het zó druk had dat er simpelweg geen tijd was voor de opnamestudio. Ze speelde de hoofdrol in de musical ‘Dreamgirls’, ze schitterde in haar theatershow ‘Discover Berget Lewis’, ze verkocht als een van de Ladies of Soul ettelijke malen de Ziggo Dome uit, ze tourde met de Canadese muzikant en superproducer David Foster door Indonesië én ze deed ook nog eens mee aan de Engelse versie van ‘The X-Factor’.

Holly Mae, dochter van Herman en Xandra Brood, is geboren op 25 november 1994 te Amsterdam. Holly Mae danst vanaf haar zesde bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar zij na haar HAVO afgerond te hebben, in 2016 afgestudeerd is als allround artiest. Naast haar dansoptredens voor oa het Musical Awards gala en Musicals in Concert, wist Holly Mae in 2015 voor zowel de speelfilm ‘Sneekweek’ (regie Martijn Heijne, producent Farmhouse Films) en de dansfilm ‘Hart Beat’ (regie Hans Somers, producent Kaap Holland) een rol te bemachtigen. In 2016 was zij te zien in ‘GTST’ als Amy Kortenaer. Later verschijnt ze als Amy Kortenaer in de nieuwe RTL4 / Videoland serie ‘Nieuwe Tijden’, van dezelfde makers als ‘GTST’. In 2017 deed Holly Mae mee aan het zangprogramma ‘It Takes Two’ en werd ze onderdeel van het Online RTL platform ‘Concentrate’. In 2018 wint ze samen met Soy Kroon de 3e editie van het populaire dansprogramma ‘Dance Dance Dance’ (RTL) en danst Holly tevens een van haar solo’s in het Ziggo Dome tijdens ‘Let’s Dance’. In januari 2019 zal de speelfilm ‘VALS’, naar het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries, in de bioscoop te zien zijn. Holly Mae Brood spreekt de stem in van Lieve Chaos in De LEGO Movie 2.

YouTuber Dylan Haegens is de stem van superheld Aquaman. Dylan Haegens is bekend door zijn video’s op YouTube. Hier uploadt hij elke week een TOP 10-video. Hier laat hij met zijn team door middel van komische sketches de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen. Van 10 manieren om de klas uit gestuurd te worden tot 10 dingen die alle rappers doen. Daarnaast uploadt hij op dit kanaal ook om de week op woensdag andere series, zoals ‘Nailed it’ en ‘Cliffhanger’. Deze extra serie wordt elke december gekozen door de kijkers. Met zijn video’s heeft hij inmiddels ruim 1,5 miljoen abonnees weten te bereiken. Daarnaast heeft hij nog een tweede kanaal ‘TeamDylanHaegens’ waar hij met zijn team wekelijks twee video’s uploadt voor zijn ruim 700.000 abonnees. In augustus 2018 ging zijn bioscoopfilm ‘De film van Dylan Haegens‘ in première. Daarnaast lanceerde hij zijn eigen maandblad in november 2018.

En een aantal bekende namen keren terug:

Presentator Kees Tol kruipt wederom in de huid van Emmet Brickowski, de meest positieve, zorgzame man in de stad, en de enige die nog gelooft dat alles super is. Kees spreekt ook de stem in van het nieuwe karakter Rex Gevarenvest: een ultra-coole, stoere vent die door de ruimte vliegt in zijn eigen uitbundige gevechtsschip de Rexcelsior. Kees Tol is presentator bij SBS6. Hij presenteerde o.a. het dagelijkse programma ‘Shownieuws’, maar ook amusementsprogramma’s ‘Talenten zonder Centen’ en ‘Hollands Beste Bloemstylist’. Momenteel presenteert Kees bij SBS6 ‘VT Wonen’ en ‘Van onze Centen’. Samen met Kees van der Spek presenteerde hij voor het Liliane Fonds ‘De Uitdaging’. Voor de publieke omroep maakte Kees onder andere ‘De Zomer Voorbij’ en ‘The Dream’. Hij stond in de finale van het populaire RTL 4-programma ‘Dance, Dance, Dance’. In 2013 was hij de mol in het AVRO/TROS programma ‘Wie is de Mol?’. In datzelfde jaar won ‘Wie is de Mol?’ de Televizierring en won Kees op persoonlijke titel de Talent Award. Als voice-over maakt Kees zijn filmdebuut als Emmet in DE LEGO® FILM waarvoor hij zelfs de Amerikaanse cast waaronder Morgan Freeman heeft geïnterviewd en is hij Klungel in de bioscoopfilm ‘De Smurfen’. Daarnaast spreekt hij diverse tv-programma’s in voor SBS6.

Actrice Georgina Verbaan keert terug als Lucy aka Wyldstyle, de sterke en stoere Meester Bouwer. Georgina Verbaan behoort tot de bekendste, meest geprezen actrices van Nederland. Ze won twee Gouden Kalveren: voor haar bijrol in ‘De Marathon’ en voor beste actrice in ‘De Surprise’. De afgelopen jaren was Georgina o.a. te zien in de hit-serie ‘KLEM’. Al sinds 2013 heeft Verbaan een column in de zaterdageditie van NRC.Next. In 2016 verscheen haar schrijfdebuut ‘Loze Ruimte’ en in 2018 verscheen haar tweede boek ‘Iets om naar uit te Kijken’.

Actrice Pip Pellens spreekt de stem in van Unikitty. Als ze boos is transformeert Unikitty in haar alter-ego, Ultrakatty: een brullende vechtmachine. Pip Pellens maakte als 9-jarig meisje haar podiumdebuut in de musical ‘The Sound of Music’. De inmiddels 25-jarige veelzijdige Pip kent een bevlogen carrière, waarin ze acteert in films en series (o.a. ‘Tuintje in mijn Hart’, ‘Zomer in Zeeland’), presenteert (oa. ‘Wijn met Pip’, ‘MovieZone’) en danst (winnares seizoen 1 ‘Dance Dance Dance’). Met de Televizier Talent Award (2016) op zak viert Pip met de theatershow ‘PIP GOES OFFLINE’ haar 15 jarig werkjubileum.

DJ en televisiepresentator Gerard Ekdom leent zijn de stem opnieuw aan Batman. Hij is nog net zo donker, sarcastisch en egocentrisch als altijd. Deze superheld staat altijd klaar om de wereld te redden. Gerard Ekdom is een bekende (radio-)dj en televisiepresentator. Op 14-jarige leeftijd begon Gerard als radio-dj bij Radio Den Bilt. In 1998 startte zijn carrière bij 3FM. Hij presenteerde programma’s als ‘Arbeidsvitamines’, ‘Effe Ekdom’, ‘Freaknacht’ en ‘Ekdom in de Ochtend’. En nu bij Radio 10 presenteert hij ‘Ekdom in de Morgen’.

Over de LEGO Film 2

DE LEGO® FILM 2 herenigd de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: LEGO DUPLO®-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het LEGO®-universum te herstellen, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is. Dit zal hun moed, creativiteit en Meester Bouwer-vaardigheden op de proef stellen en onthullen hoe bijzonder ze echt zijn.

DE LEGO FILM 2 is vanaf 6 februari 2019 (in 2D en 3D) in de bioscoop te zien, in de Nederlandse- en Engelstalige versie.

Welke BN-ers spreken de nieuwe stemmen in van De LEGO Film 2:

Berget Lewis – Koningin Wiedanook Watdanook
Dennis Willekens – Bananana
Dilara Horuz – Harley Quinn
Donna Vrijhof – Sherry
Dylan Haegens – Aquaman
Edward Reekers – Sjef
Ewout Eggink – Surfer Dave
Fleur van de Water – Wonder Woman
Florus van Rooijen – Benny
Frans Limburg – Lord Business
Georgina Verbaan – Lucy Wyldstyle
Gerard Ekdom – Batman
Holly Mae Brood – Generaal Chaos / Lieve Chaos
Huub Dikstaal – Balthazar
Jannemien Cnossen – Cleopatra
Joel Kranenburg – Zebe
Jurgen Theuns – IJshoorntje
Kee Derwig – Bianca
Kees Tol – Emmet /Rex Gevarenvest
Kelvin Allision – Zanger
Levi van Kempen – Superman
Lola van den Broek – Duplo
Maylin van Putten – Duplo
Murth Mossel – Gary Payton
Paul Disbergen – Lex Luthor
Pip Pellens – Unikitty
Roman Derwig – Finn
Saar van Aken – Duplo
Sander de Heer – Gandalf
Sander van der Poel – Green Lantern
Simon Zwiers – Metaalbaard
Teddy Ortanca – Jonge Finn
Edward Reekers, Han van Eijk, Kelvin Allison, Marjolein Spijkers, Ingrid Simons – Koor
Tineke Blok – Zangeres
Viggo Neijs – Harry Potter
Kelvin Allison – Zanger

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] de feestelijke première in de Kinepolis bioscoop Jaarbeurs Utrecht: de LEGO Film 2! Met alle BN-ers die de Nederlandse stemmen van De LEGO Film 2 inspreken. Aangezien de eerste LEGO film een grandioos succes was, kon het bijna niet zo zijn dat er geen […]

  2. […] The LEGO Movie 2 Videogame is geïnspireerd op het langverwachte vervolg The LEGO Movie 2: The Second Part van Warner Bros. Pictures en Warner Bros. Animation Group. Gebaseerd op de gebeurtenissen uit De LEGO®Film 2. Buitenaardse indringers hebben Steenstad in puin achtergelaten! Het is nu aan Emmet, Lucy en een reeks heldhaftige personages om buiten hun eigen wereld hun vrienden te redden van de vreemde bewoners van het Zusterstelsel. Benieuwd naar de Nederlandse stemmen van The LEGO Movie 2? […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.