logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Nederlandse man wordt zelfverzekerd van een geschoren lichaam


De Nederlandse man houdt zich steeds meer bezig met het verwijderen van lichaamshaar. Dit blijkt uit onderzoek van NIVEA MEN, waaruit tevens zichtbaar wordt dat de Nederlandse vrouw dat alleen maar toejuicht. Maar scheren leidt tot irritatie – en dat wil je natuurlijk niet. De nieuwe NIVEA MEN Body Shaving-lijn maakt het scheren niet alleen makkelijker en sneller, maar voorkomt bovendien irritatie. Het unieke, volledige en nog nooit eerder op de markt gebrachte assortiment scheerproducten voor onder de douche biedt bescherming en verzorging voor de huid.

“Shave it off!”

Hou jij ook van een glad, geschoren lichaam? Dan hebben we goed nieuws: je bent niet de enige! Uit het onderzoek van NIVEA MEN blijkt dat steeds meer Nederlandse mannen hun lichaamshaar scheren. Van alle ondervraagde mannen geeft maar liefst 78% aan zijn lichaamshaar te verwijderen, waarvan 45% dit zelfs zeer regelmatig doet. Dit percentage ligt hoger in de leeftijdscategorie 18-40. Van de 88% die zijn lichaamshaar verwijdert, doet maar liefst 50% dit regelmatig.

Waarom scheert een man zijn lichaam?

Bij het scheren van lichaamshaar gaat de meeste aandacht uit naar de oksels (53%), borst (29%), schaamstreek (65%) en buik (28%). Ongeveer de helft van de ondervraagde mannen vindt het scheren van deze lichaamsdelen hygiënischer en zegt meer zelfvertrouwen te krijgen wanneer hij dit doet. En als jij dacht dat de Nederlandse man dit voor die speciale vrouw deed, dan heb je het fout! Bijna driekwart geeft aan dit toch echt voor zichzelf te doen. Slechts 7% scheert zijn lichaam voor de (ex)partner en dan met name de schaamstreek.

Hoe scheer je je lichaam?

De Nederlandse man scheert zich vooral nat en gebruikt hiervoor scheergel (50%) of douchegel/shampoo (50%), waarbij mannen in de leeftijdscategorie 18-34 bij voorkeur shampoo gebruiken. Suboptimale producten hechten niet, maar spoelen snel van het lichaam af. Bovendien kan het scheren van lichaamsdelen met dit type producten resulteren in een rode huid en een branderig gevoel. Het is dan ook niet verrassend dat ruim de helft van de ondervraagde mannen aangeeft behoefte te hebben aan een speciaal product voor het scheren van lichaamshaar. Het voorkomen van huidirritaties, zoals een droge, gevoelige huid, pukkeltjes of jeuk, maar ook het bieden van een verzachtend effect, zijn hiervoor de belangrijkste redenen.

De scheerrevolutie van NIVEA MEN

Met de drie nieuwe producten uit de NIVEA MEN Body Shaving-lijn krijgen mannen eindelijk speciaal op hun behoeften afgestemde producten voor het scheren van hun lichaam. NIVEA MEN Body Shaving Stick, NIVEA MEN Body Shaving Gel en NIVEA MEN Body Shaving Aftershave Lotion beschermen de huid tegen irritaties en verzorgen deze intensief dankzij de toevoeging van Aloë Vera en Pro-Vitamine B5. Optimaliseer jouw scheerresultaat en voorkom scheerirritaties met deze unieke, volledige en nog nooit eerder op de markt gebrachte scheerproducten van NIVEA MEN.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe NIVEA MEN Body Shaving Stick, NIVEA MEN Body Shaving Gel en NIVEA MEN Body Shaving Aftershave Lotion zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn, Etos en bol.com.

NIVEA MEN Body Shaving Stick: € 5,99 (50 ml)

NIVEA MEN Body Shaving Gel: € 6,49 (200ml)

NIVEA MEN Body Shaving Aftershave Lotion: € 6,99 (240ml)

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.