logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Monsterdokter, John Kelly

Monsters spreken ontzettend tot de verbeelding. Rare tentakels, stoere hoorns of gevaarlijke tanden – en dat in alle denkbare combinaties. Lekker griezelen en gruwelen! Maar is dat altijd nodig bij monsters? Welnee! Monsters zijn ook maar gewoon uhm… nou ja – gewoon monsters! De Monsterdokter opent een nieuwe wereld voor monsters in die van ons. Dat ontdek je, samen met de eigenaardige en behulpzame Appie, een heel gewone jongen die op straat toevallig een zombie tegenkomt met zijn arm onder de arm.

Verloren monsters

Al snel ontdekt Appie dat er flink wat verschillende monsters onder de normale mensen leven. Als die ziek worden – of een ledemaat verliezen, zoals de zombie Morris Mors, Is er een duidelijk probleem. Ze kunnen namelijk niet naar een gewone dokter. Nee, daarvoor moeten ze naar de Monsterdokter. Morris neemt Appie mee naar zo’n dokter, aangezien hij inmiddels allebei zijn handen heeft verloren. Daar komt Appie terecht in een behoorlijk chaotische dokterspraktijk. De monsterdokter zelf heeft haar zaakjes duidelijk niet helemaal op orde. Voor hij het weet, is Appie aangenomen als doktersassistent en gaat hij mee op pad met de monsterdokter, om de kneepjes van het vak te leren.

Chaotisch

Vanaf dat moment komt Appie in een echte achtbaan van monsters en monsterlijke feitjes terecht, waarbij hij in een heel bijzondere ambulance meerijdt, aangestuurd door de brutale vleermuis Tim-Tim, leert hij alles over draken en vind hij de perfecte oplossing voor opgedroogd slijm. Je valt in dit boek echt van het ene avontuur in het andere. Probeer – niet zoals Morris Mors – je hoofd er goed bij te houden!

Ga direct naar De Monsterdokter op BOL.com.


Recensie over De Monsterdokter

De Monsterdokter is een chaotisch en druk geïllustreerd boek over de wonderlijke monsterwereld van Engeland. Appie wordt door een mysterieuze monsterdokter op sleeptouw genomen en leert alles over monsters… maar dan op een behulpzame, grappige manier. Een hilarisch boek over monsters, dat een heel nieuwe wereld voor je opent! Het is vlot geschreven, met duidelijke taal en heel veel tekeningen die het verhaal nog meer tot leven wekken.

Score: 8


Informatie

De Monsterdokter,
Illustrator: nvt
Uitgever: Moon, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789048854103. Prijs: 13.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.