logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De magische apotheek – Het mysterie van de zwarte bloem

Heb je het eerste deel van De Magische Apotheek gelezen? Nee? Dan kan je beter beginnen met het lezen van de recensie over De Magische Apotheek 1. En daarna naar de boekenwinkel om het boek te gaan kopen : ). Anders zijn er allemaal spoilers. Dan is het een stuk minder leuk om de boeken te lezen. Wanneer je deel 1 al wel gelezen hebt, dan kun je deze recensie over De Magische Apotheek – Het Mysterie van de Zwarte Bloem veilig lezen. Ter intro nog even een korte samenvatting van het eerste boek. Het gaat over Lucie, die is verhuisd naar villa Evie. Onder villa Evie is een magische geur-apotheek, waar ze parfum kunnen maken. Heel kort samengevat dus! Alleen dan zitten er nog spannende dingen en plottwisten die het verhaal helemaal tot leven brengen.

Verrassingen

Nu even over De Magische Apotheek – Het Mysterie van de Zwarte Bloem. Er gebeurt van alles. Ten eerste zijn er allerlei verrassingen verspreid over het hele boek. Er gebeurt van alles met Daan de Bruijn, de eerste geur-apotheker, die de magische apotheek ook heeft opgezet. Er is ook het een en ander aan de hand met de slechte Willem, die Hanne (de rechtmatige eigenaar van de magische apotheek) heeft betoverd met een geurtje waardoor ze haar geheugen verloor. Er gebeuren zoveel dingen in het verhaal die het boek de Magische Apotheek – Het mysterie van de zwarte bloem leuk maken. 

Nieuwe ontdekkingen

Maar er is meer! Lucie merkt dat ze een bijzondere eigenschap heeft, waarvan ze niet eens wist dat het bestond. En ook Mats ontdekt een paar nieuwe en verrassende dingen. Als je het vorige boek al hebt gelezen, weet je misschien al wel waarover. Maar goed, wil je het verhaal uit dit tweede deel echt beleven, dan is het aan te raden eerst het vorige deel, De magische apotheek: er hangt een geheim in de lucht te lezen. En dat zal echt geen moeite kosten, want het zijn zo’n leuke boeken.

Ga direct naar De magische apotheek – Het mysterie van de zwarte bloem op BOL.com.


Recensie over De magische apotheek – Het mysterie van de zwarte bloem

CooleSuggesties topper

Dit is een erg leuk, spannend, grappig en betoverend boek. Toen ik het aan het lezen was, leek het net of ik het zelf meemaakte. Je wordt zo nu en dan meegenomen in de gedachtenwereld van de hoofdpersonen. Het boek is prettig geschreven en er worden niet veel moeilijke woorden gebruikt. De magische apotheek – Het mysterie van de zwarte bloem is echt een leuk boek, voor jongens of meisjes. Het brengt magie tot leven! Op naar deel 3 van deze serie.

Score: 9


Informatie

De Magische Apotheek – Het Mysterie van de Zwarte Bloem,
Illustrator: Claudia Carls
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 280 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000368006. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!