logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De magische apotheek, er hangt een geheim in de lucht

Lucie is een meisje dat pas is verhuisd naar een gigantische, oude villa. Dat is precies de reden waarom ze er naartoe zijn verhuisd: omdat het oud is. Haar moeder vind alles leuk wat oud is.Maar als je daarvoor moet verhuizen? Dat gaat wel iets te ver. En dan is ook nog eens al het interieur; hartstikke oud! Als jij dat zou kunnen kopen voor een heel lage prijs en het is een bouwval, zou je het dan kopen? Nee, precies, ik ook niet. Maar goed, zij dus wel. Nou tenminste, Lucies moeder wel. Want zij is restaurateur. Dus alles wat oud is, vindt zij leuk.

Verhalen over Villa Evie

Weer eventjes terug naar het verhaal. Lucie woont dus in dat oude huis en wordt op pad gestuurd om brood te halen. Dat is niet zo erg, ze komt bovendien twee jongens tegen. Die zijn van ongeveer haar leeftijd en hebben allemaal rare verhalen over villa Evie, zoals de villa waar Lucie nu woont heet. Verhalen over magie en bijzondere geuren… Ze vindt het allemaal erg vreemd, dus besluit ze maar naar huis te gaan. Het huis, met al die vieze geurtjes… misschien is er toch wel iets van waar.

Op onderzoek uit

Ze besluit dat ze de volgende dag de villa gaat doorzoeken naar iets afwijkends. Het enige bijzondere aan die oude villa is dat het stinkt en dat de rozen op de trap kunnen draaien. Dus gaat Lucie aan alle rozen op de trap draaien. En als ze ergens in het midden is, gaat ineens een traptrede open. Er ligt een sleutel onder! Waar zou die sleutel voor zijn? Lucie doorzoekt nòg een keer het hele huis, maar weer vindt ze niks opvallends. Dus dan gaat ze maar naar Mats (een van de jongens die ze eerder tegenkwam) om te vragen naar de villa. Wat zouden ze ontdekken?

Ga direct naar De Magische Apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht op BOL.com.


Recensie over De magische apotheek: er hangt een geheim in de lucht

CooleSuggesties topper

De magische apotheek, er hangt een geheim in de lucht is een leuk, spannend, en goed geschreven boek. Toen ik dit boek uit had, ging ik meteen verder met het volgende deel. En eerlijk gezegd kon ik niet wachten op het derde deel. Qua schrijfstijl en onderwerp lijkt het best wel op een andere favoriete serie van me, de avonturen van bakkerij Bliss.

Score: 9


Informatie

De magische apotheek – er hangt een geheim in de lucht,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 264 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000366095. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!