logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De magische apotheek, de strijd om de meteoor.

Het boek de magische apotheek, de strijd om de meteoor, is het derde deel in deze geweldige serie. Het boek de magische apotheek, er hangt een geheim in de lucht, is het eerste deel van deze serie. Daarin maak je kennis met Lucie, Benno en Mats. Zij hebben de magische apotheek gevonden, maar ze zijn niet de enigen die er vanaf weten. En er is zelfs iemand die weet hoe alles werkt! Het is Willem. Hij is niet de rechtmatige eigenaar van de magische apotheek. Willem werkt voor slechte mensen waardoor hij ook slecht is. Maar misschien is hij niet zo slecht als iedereen denkt… daar lees je meer over in deel twee van de serie de magische apotheek.

Het boek zelf

In dit boek zijn er veel bijzondere wendingen! Bijvoorbeeld dat er nog meer meteoorstof bestaat dan dat iedereen dacht. Enkele mensen wisten echter dat dit niet zo was … Waaronder de oprichter van de magische apotheek zelf; Daan de Bruijn in eigen persoon! Hoe kon hij het maken om te liegen tegen Lucie, Benno en Mats. Hij zou immers alles doen om de apotheek te redden heeft hij gezegd. Maar Daan was niet de enige die er van wist. Ook een van de slechteriken wist ervan. 

Een grote verrassing

Toen Lucie samen met Mats naar Parijs ging om de slechterik tegen te houden, werd Mats gevangen genomen. Maar het leek wel of hij daar uit vrije wil bleef. Lucie was er echter sterk van overtuigt dat het door een of ander luchtje kwam, dat Mats niet probeerde te ontsnappen. Maar de broer van Mats, Leon, en het kleine broertje van Lucie, Benno, kwamen ook naar Parijs, achter Mats en Lucie aan! Op het moment dat Mats “gevangen werd gehouden” kwam Lucie ze tegen in hetzelfde motel als waar zij verbleven. Toen begon de reddingsoperatie voor Mats…


Recensie over De magische apotheek, de strijd om de meteoor

CooleSuggesties topper

Het beste boek van de serie! Daarom ook die 9.5! Dit boek is weer net zoals de vorige delen vol met spanning, en fantasie. Ook is dit deel weer leuk geschreven. Wat ik beter vond aan dit deel was dat hier ook nog andere mensen in voorkwamen die magische geurtjes maken. Veel leesplezier met deze serie!

Score: 9,5


Informatie

De magische apotheek – de strijd om de meteoor.,
Illustrator: Claudia Carls
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 296 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000368020. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.