logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een spannend avontuur op een kolonie op de maan in de Maan-Zaak

de maan-zaak Heb jij er ook wel eens van gedroomd hoe het zou zijn om op een andere planeet te wonen? Er zijn al genoeg films over gemaakt, maar volgens Stuart Gibbs is het in 2041 echt zo ver: dan staat er een echte kolonie op de maan, waar de eerste astronauten en ontdekkingsreizigers hun intrek nemen. Met hun hele gezin. Zo woont ook de 12-jarige Dashiell er, samen met zijn familie. En dat valt nog niet mee, aldus Dashiell, want hoe mooi het ook lijkt om op de maan te wonen: het is een gedoe. Het valt ontzettend tegen. De bewoners moeten zich aan verschillende regeltjes houden en hebben te maken met verschillende technische problemen. En met een moord, zo lees je in het spannende ruimteverhaal De Maan-Zaak. Op een dag wordt dr. Ronald Holtz namelijk dood gevonden – buiten de basis. Hij blijkt de basis te hebben verlaten zonder iemand in te lichten, waarbij zijn pak niet goed is dichtgedaan. En dat is niet slim. Er zijn dus problemen genoeg op de maankolonie. Naast het astronautenvoer, dat allemaal hetzelfde smaakt, de toiletten waar je een kwartier per bezoekje mee bezig bent (als alles meewerkt) en de vele onlogische beslissingen die zijn genomen voor de inrichting, bedoel ik dan. Denk d’r maar eens over na in wat voor bizarre situatie je dan zit: met een paar man, in een kolonie op de maan. Iedereen is chagrijnig, en op eens gaat er iemand dood onder verdachte omstandigheden. Was het gewoon domme pech, of loopt er een moordenaar rond op de maan? Dash (zo mogen vrienden hem noemen) gaat uit van het tweede en gaat op onderzoek uit. Hij is trouwens de enige die gelooft dat dr. Holtz is vermoord, wat het onderzoek nog een stukje lastiger maakt. Stukje bij beetje wordt het steeds duidelijker. Maar hoe leg je dat aan die geleerde volwassenen uit? De Maan-Zaak is een spannende thriller, dat zich helemaal afspeelt op de maan. Het is niet alleen spannend, maar ook nog eens met heel veel humor geschreven – alsof een echte twaalfjarige je zijn levensverhaal vertelt, met alle opmerkingen die daar bij horen. Eigenlijk lijkt het op de manier waarop de graphic novels als Dagboek van een Loser of Tom Groot zijn geschreven, maar dan zonder de plaatjes. En die zul je ook helemaal niet missen! Naast het spannende avontuur krijg je ook een leuke blik over het mogelijke leven op de maan. Hoe zal dat er uit zien, en hoe kán het er uit zien? Zelfs de besparingen van de Amerikaanse overheid en NASA klinken geloofwaardig!

Informatie

De Maan-Zaak, Stuart Gibbs Van Holkema en Warendorf, 318 pagina’s, hardcover. Prijs: 16,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789000343850

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.