logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een weekend weg naar onze zuiderburen: dit zijn de leukste steden in België


België is een ontzettend leuk land dat heel veel rustieke en sfeervolle steden en dorpen kent. De verscheidene steden die het land rijk is, zijn vaak al honderden jaren oud en hebben dan ook een knusse, authentieke kern waar je de ogen uit zult kijken. Veel Belgische steden leven van het toerisme en er is dan ook voldoende aanbod aan overnachtingen en knusse plekjes om te lunchen of te dineren. In de hoogseizoenen, zoals de meivakantie, zomervakantie en de kerst, is het uiteraard verstandig om op tijd een geschikte overnachting vast te leggen. Omdat zoveel steden in België enorm pittoresk en gezellig zijn, kan het lastig zijn om te kiezen welke stad je als eerste gaat bezoeken. In dit artikel geven we je een top 3 van de leukste Belgische steden om te bezoeken.

Antwerpen

Ontdek Antwerpen door er met een fietstocht doorheen te rijden, of door de authentieke stadskern te bezoeken. Antwerpen kent vele winkelstraten musea en knusse restaurants. Vergeet ook de echte oude Antwerpse Zoo niet! De kracht van Antwerpen is dat het er altijd gezellig is en dat het geschikt is voor een vakantie van twee dagen, maar ook voor een vakantie van een midweekje. Kortom, als je Antwerpen bezoekt, hoef je jezelf geen moment te vervelen! Daarnaast kent Antwerpen zowel binnen als buiten de stad tal van hotels, vakantiewoningen Airbnb’s en B&B’s. Ook vind je in Antwerpen een van de prachtigste casino’s in België.

Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg in België en ligt aan het Albertkanaal. Het bevindt zich daarmee in de regio Vlaanderen-Nederland. Hasselt ligt dan ook net over de grens en is gemakkelijk te bereizen voor een weekendje weg. Hasselt is een prachtige stad met veel verschillende architectuur en een ruim aanbod aan musea en andere uitjes. Zo kent Hasselt het park Plopsa Indoor, het openluchtmuseum Bokrijk en natuurlijk de authentieke binnenstad met het bekende stadhuis. Met dit ruime aanbod biedt Hasselt dan ook een ruim aanbod aan diverse vormen van vermaak en entertainment. Mocht je meer van rustige uitjes, met een goede wijn of een heerlijk glas bier houden, zijn er vele bierbrouwerijen en het heuse Jenever museum.

Gent

Gent verliest het vaak van grotere steden zoals Antwerpen en Brussel voor weekendjes weg, erg jammer aangezien Gent veel te bieden heeft. Zo heeft Gent veel ouderwetse architectuur en lopen er grachten door Gent. Deze kun je door middel van een boottocht goed verkennen. Het stadscentrum van Gent is voorzien van veel terrasjes die bij goed weer vaak helemaal vol zitten. Daarnaast zijn er enorm veel culinaire restaurantjes te vinden die veel meer te bieden hebben dan enkel de Vlaamse frieten die wij van de Belgen gewend zijn.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.