logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De leukste spellen voor verschillende leeftijden


Nu we allemaal zijn opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven kan Netflix op een gegeven moment ook saai worden. Vooral als je met kinderen thuis zit kun je niet de hele dag tv kijken. Hieronder hebben wij wat leuke tips voor je op een rij gezet voor elke leeftijdscategorie.

Vermaak voor kinderen:

Pieter Konijn bordspel l 4+ l Vanaf 1 april verkrijgbaar l aantal spelers 2-4
Vanaf 1 april stappen de allerkleinsten in de wereld van de vrolijke en dappere Pieter Konijn met het bordspel Pieter Konijn – Het avontuur in het bos. Pieter Konijn, bekend van de kinderboekenreeks van Beatrix Potter, is al meer dan 100 jaar favoriet bij groot en klein. Naast de boeken, tv-serie en de binnenkort te verschijnen film, gaan gezinnen nu ook samen met Pieter op avontuur in dit nieuwe bordspel. Verzamel in het bos voorwerpen zonder dat Ronald Rat je stopt. Degene die als eerste vijf voorwerpen heeft, is de winnaar van het spel.

Ga direct naar Pieter konijn – Het avontuur in het bos op BOL.com.

Poepspel l 6+ l aantal spelers 2+
Iedereen moet het, iedereen doet het: de grote boodschap. Vooral kinderen vinden poep vaak fascinerend en erg grappig. Daarom heeft Identity Games het educatieve en hilarische Poepspel ontwikkeld. Leg de kaarten op elkaar in de juiste volgorde. Wc, drol, wc-papier en handen wassen. Zodra je geen kaarten meer hebt of kunt opleggen druk je op het scheetkussen en begint de volgende ronde. Degene met de meeste kaarten in zijn hand krijgt een drol op zijn hoofd. Dit is het spel waarbij iedereen windt!

Ga direct naar Poepspel op BOL.com.

Verstoppertje spelen l 6 maanden – 4 jaar
Beleef urenlang speelplezier met verstoppertje spelen! En met wie is dat nou leuker dan met je eigen kleuterhelden? Verstop Bumba, nijntje of Woezel & Pip ergens in de kamer, druk op het knopje en om de 10 seconden roepen ze je om je te zoeken: Ik ben hier! Waar is het bekende speelfiguur gebleven? Luister goed naar de geluiden, maar kijk ook goed naar de plaatjes op de kaarten. Het spel kan worden gespeeld met kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar. Voor elke leeftijd is er een aangepaste speeltechniek. Verstoppertje spelen verveelt nooit!

Ga direct naar Verstoppertje spelen op BOL.com.

Lynx l 6+ l aantal spelers 2+
Verbeter je concentratie en train tegelijkertijd je brein! Lynx is hét zoekspel voor de hele familie. Zet het spelbord als een puzzel in elkaar, schud de kaartjes en neem er drie. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Gebruik jouw lynx-achtige gezichts- en reactievermogen om als eerste de drie bijbehorende plaatjes te vinden en het spel te winnen! Lynx kan ook nog educatief ingezet worden om het geheugen van de kinderen (en jezelf) te trainen. Heel handig zolang de kinderen nog niet naar school mogen.

Ga direct naar Lynx op BOL.com.

Vermaak voor families / jongeren:

Mouthguard Challenge Family l 8+ l aantal spelers 2-6
YouTubers over de hele wereld zijn al de strijd met elkaar aangegaan in dit lachwekkende spel. Door de mondklemmen worden de simpelste handelingen zoals fluiten, blazen en drinken bijna onmogelijk. Luister extra goed, raad het woord of voer de opdracht uit en houd vooral je lach in om als winnaar te eindigen! The Mouthguard Challenge is het spel waarbij iedereen een grote mond heeft.

Ga direct naar Mouthguard Challenge Family op BOL.com.

Escape Room the Game Jumanji l 10+ l aantal spelers 3-5
Stap in de magische wereld van Jumanji, met Escape Room The Game Jumanji. Het wereldberoemde spel was tot nu toe alleen beschikbaar voor spelers vanaf 16 jaar, maar nu kunnen hele families aan de uitdaging beginnen. Duik met drie gloednieuwe avonturen in de gevaarlijke jungle, waarvan je nooit weet wat je tegen gaat komen. Werk samen om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden, want dit is de sleutel om te kunnen ontsnappen. Je hebt maar 60 minuten de tijd, dus houd je hoofd koel!

Ga direct naar Escape room the Game Jumanji op BOL.com.

Who’s the Dude l 12+ l aantal spelers 3-8
In Who’s the Dude? voer je samen met de levensgrote Dude de meest uiteenlopende opdrachten uit. Speel bijvoorbeeld een scène uit een film na of beeld een bekend persoon of beroep uit. De medespelers proberen zo snel mogelijk te raden wat jij en Dude allemaal uitbeelden. De speler die aan het einde de meeste punten heeft verzameld, wint het spel!

Ga direct naar Who’s the Dude op BOL.com.

Ik Hou van Holland l 12+ l 2 teams
Speel het Ik hou van Holland bordspel! Waan je in de studio bij Linda, Guus, Jeroen en hun kandidaten. Speel de spelonderdelen zoals ‘Hollandse basiskennis’, het ‘Boodschappenspel’, ‘Kaaswerpen’, ‘Spreekwoorden tekenen’ en alle andere topspellen van de grootste tv-hit, die sinds september 2019 weer terug op de buis is!

Ga direct naar Ik hou van Holland op BOL.com.

Vermaak voor volwassenen:

Escape Room the Game 2-Players l 16+ l aantal spelers 1-2
’s Werelds eerste variant op de populaire Escape Room gamebeleving voor thuis is te spelen met twee personen. De uitdagende puzzels en raadsels maken deze editie van Escape Room The Game het ideale cadeau voor iedere puzzelaar. In het spel zitten twee spannende avonturen waarmee je thuis of op vakantie per mysterie 60 minuten zoet bent: ‘Mad House’ en ‘Prison Island’. Om je kennis te laten maken met de speelwijze zit er een introductieavontuur bij.

Ga direct naar Escape Room the Gama 2-players op BOL.com.

Escape Room the Game l 16+ l aantal spelers 3-5
Samen met je team leg je binnen 60 minuten verbanden tussen de, op het eerste oog, willekeurige aanwijzingen om zo de drie codes te ontcijferen. Weten jullie te ontsnappen uit de vier verschillende escape rooms? Voor wie niet genoeg kan krijgen van Escape Room The Game zijn er ook zes uitbreidingssets beschikbaar om de spanning van de real life gamebeleving thuis te ervaren. Escape Room The Game is bekroond met de titel Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 18 plus.

Ga direct naar Escape Room the Game op BOL.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.