logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De leukste sieraden voor hém


Wie op zoek is naar een cadeau voor een man, denkt vaak niet aan sieraden. Eerder een lekker geurtje, een mooi kledingstuk of een leuke gadget. Maar tegenwoordig zijn er een hoop leuke gadgets te vinden in de vorm van trendy, draagbare accessoires. Onder deze noemer vallen wearables zoals lifestyle trackers en activity trackers. Ze beloven bij te dragen aan een gezondere lifestyle, een betere nachtrust en ze geven inzicht in behaalde doelen. Een perfect cadeau voor iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig is of van plan is dit meer te gaan doen. Er bestaan ook wearables die een totaal andere functie invullen of gewoon meer bedoeld zijn voor de fun. Met de verschillende mogelijkheden is er voor iedereen wel een leuke wearable te vinden.

1. Altijd binnen handbereik

De techniek die wordt gebruikt bij NFC, is niet per se een hele nieuwe. Near Field Communication maakt het mogelijk dat twee apparaten informatie kunnen uitwisselen wanneer deze bij elkaar in de buurt zijn. De toepassingen van deze techniek zijn echter wel steeds weer vernieuwend: bijvoorbeeld in een smartphone, een OV-chipkaart of een armband. Deze laatste is een perfecte en unieke gift waarmee je razendsnel bepaalde gegevens uitwisselt met je smartphone. Bijvoorbeeld het starten van bepaalde applicaties of instellen van bepaalde voorkeuren. Je smartphone kan lekker in zijn OnePlus 5 hoesje blijven zitten: dankzij NFC hoef je alleen maar even het toestel langs de armband te ‘scannen’. 

2. Oplaadbaar

Een stoere USB-kabel als armband: het klinkt als een hele slechte DIY, maar niets is minder waar! De NIFTYX is een stijlvolle combinatie van een van de meest gebruikte gadget én populairste accessoire. Hiermee heb je een praktisch cadeau in handen en ook nog eens het beste van beide werelden. Een kabel is altijd handig om bij je te dragen, bijvoorbeeld wanneer je de kabel van je powerbank of autolader bent vergeten. Dankzij de gebruikte materialen leent deze luxe armband zich voor iedere gelegenheid en valt hij ongetwijfeld bij iedereen in de smaak.

3. Muziekdragers

Onderweg naar muziek luisteren is niets nieuws: dankzij Bluetooth speakers of compacte oordopjes geniet je altijd en overal van je favoriete deuntjes. De Helix Cuff steekt deze technieken echter in een compleet nieuw jasje. Of beter gezegd: een armband. Achter het moderne uiterlijk van dit unieke sieraad gaan twee draadloze oordopjes schuil. Zo heb je nooit meer gedoe met kabels, heb je altijd oordopjes bij de hand en zijn ze perfect beschermd als je ze niet gebruikt. De gadget is te koop in verschillende stijlen en kleuren. Een perfecte match voor iedere muziekliefhebber!

4. IJzersterke combi

De Vertipen. Laat je niet beetnemen door het trendy uiterlijk van deze accessoire: het is tevens een styluspen! Dankzij een handige techniek is deze armband met één simpele beweging om te toveren tot een stevige styluspen. Met dit hulpmiddel bedien je nog nauwkeuriger je smartphone of tablet, voorkom je een vies scherm en speel je gemakkelijker de leukste games. Bovendien verlies je hem nooit meer uit het oog, omdat je hem direct op je lichaam draagt en altijd bij de hand hebt.

5. Altijd-op-zak-mes

leatherman Tread zwartDe echte doe-het-zelver kan niet zonder… gereedschap! Gewoon voor het geval dat, om de redder in nood uit te kunnen hangen of de hele wereld jouw handige kant te laten zien. Leatherman heeft een bijzonder sieraad ontwikkeld waar je modieus én voorbereid mee de deur uit gaat: de Tread. Er zitten namelijk tal van bijzondere functies in verborgen. Het wordt niet voor niks het Zwitserse zakmes onder de armbanden genoemd. Door zijn compacte formaat is hij ideaal voor onderweg, op reis of gewoon voor alledaags gebruik.

Opladen, muziek luisteren of een weekendje survivallen: voor vrijwel iedere wens is een draagbare toepassing te vinden. Dankzij de moderne vormgeving zijn de sieraden eenvoudig te combineren met andere gadgets of accessoires: tot aan de hoesjes voor je smartphone aan toe! Door je eigen stijl te volgen en zelf een Samsung Galaxy S8 hoesje te ontwerpen stem je alle elementen perfect op elkaar af.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.