logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De leukste kerstmarkt van Nederland vind je in… Maastricht?

afbeelding-800x300-valkenburgHet is weer bijna zo ver: kerstmis staat weer voor de deur! En als ik eerlijk mag zijn: ik hou ervan. Bij ons staat de kerstboom dan ook al in vol ornaat te pronken in de woonkamer, met tal van tierelantijnen verspreid door het hele huis. Zodra de kerstliedjes op de radio te horen zijn is dat mijn zender. Cheezy? Tja, een beetje wel. Maar aangezien de kerstsfeer niemand kwaad doet, is het ook altijd een feest om er zo veel mogelijk van te genieten. Je ziet dan ook steeds vaker dat wij in Nederland een mooie aanloop nemen naar Kerst. Je kunt al weken van te voren rondstruinen door feestelijk aangeklede winkelstraten, tuincentra die volledig op zijn kop gezet zijn voor de kerstdagen – en bijvoorbeeld kerstmarkten te bezoeken! Loop tussen kraampjes, geuren van versgebakken lekkernijen, chocolademelk en gluhwein… wat voor een betere aanloop naar de uiteindelijke kerstdagen kun je je wensen?

Magisch Maastricht

Volgens kenners is de kerstmarkt in Maastricht één van de mooiste van Nederland. Nu is Maastricht al een sprookje op zich: een geweldige mix van oude gebouwen en nieuwe architectuur, gezellige straatjes en sfeervolle pleinen. Lees onze ervaringen in Maastricht met kinderen maar eens! Overal waar je kijkt proef je bijna de Limburgse gastvrijheid en vriendelijkheid. Daar doen ze graag een schepje bovenop in de aanloop naar kerst. De kerstmarkt in Maastricht vind je verspreid door de hele stad, van 2 december 2016 tot en met 1 januari 2017. Wij gaan hem aankomend weekend bezoeken, en hebben er echt zin in! Uiteraard lees je volgende week onze bevindingen.

Om de kerstmarkt goed te kunnen beleven reizen we natuurlijk niet voor één dag op en neer naar het zuidelijke puntje van ons land. We logeren dan ook bij Stayokay Maastricht. Dit hostel op loopafstand van het centrum, prachtig gelegen aan de Maas. Nu is Stayokay een hostel met een persoonlijk tintje: naast de bekende zalen, waar hostels bekend om staan, beschikt Stayokay ook over privékamers waar je met een klein gezelschap in kunt verblijven. Met een parkeergelegenheid om de hoek, maar hopelijk ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.