logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De laatste troef, Sandra Brown

Sandra Brown is een heel succesvol schrijfster – wereldwijd heeft ze meer dan 80 miljoen (!) boeken verkocht. De Laatste Troef is haar laatste boek, waarin ze je meeneemt naar een spannende speurtocht naar een seriemoordenaar door FBI-agent Drex Easton. Het is een persoonlijke vete, want Easton denkt dat deze moordenaar vroeger zijn moeder heeft vermoord.

Opgelichte FBI

Onze seriemoordenaar is een ware kameleon. Hij weet telkens ergens anders op te duiken om een relatie aan te gaan met een rijke vrouw, om deze vrouw van diens laatste cent te ontdoen om vervolgens weer van de radar te verdwijnen. Hij is een meester in ontsnapping en deceptie, die alleen maar vermiste personen achterlaat… geen lijken. Door flink speurwerk menen Drex en zijn twee partners, Mike Mallory en Gif Lewis, dat er acht slachtoffers zijn. En ze denken ook te weten waar deze mysterieuze oplichter zich bevind! En dus gaat Drex op pad om zich in het leven van deze wrede man, die bij de FBI bekend staat als Weston Graham. Maar is dan wel zo? Drex gaat op pad en huurt een pand naast het huis van Weston Graham (die onder de schuilnaam Jasper Ford gebukt gaat) om in contact met hem te komen. Vanuit daar begint een knappe speurtocht naar de waarheid, doorspekt met de nodige spionage.

Nauw contact

Het blijkt ook helemaal niet moeilijk om in contact te komen met Jasper Ford. Hij is heel joviaal en nodigt Drex direct uit in zijn huis. Jaspers vrouw, Talia, is minstens 30 jaar jonger en lijkt echter helemaal niet zo gelukkig. Ze merkt dat er iets is veranderd aan Jasper… maar wat? Langzaam maar zeker worden er lijken gevonden. Werklui graven een houten kist op met de resten van Marian Harris, waarvan Drex probeert ze te koppelen aan Weston Graham. Ook spoelt er een lichaam aan van een verdronken vrouw: het blijkt de beste vriendin te zijn van Talia Schafer. Maar wat hebben deze moorden met elkaar gemeen?


Recensie over De laatste troef

Deze spannende thriller zit vol spannende wendingen en verrassende ontwikkelingen. Het verhaal steekt knap in elkaar en bevat de nodige mysteries die je bladzijde voor bladzijde zullen opvreten. Je wordt ook telkens op het verkeerde been gezet, vooral vanwege de wispelturige karakters van zowel Jasper als Talia. Is Talia het volgende slachtoffer? Of meer een fangirl? Drex kruipt steeds dieper in het gevaarlijke mysterie. Ondanks de spanning en de bizarre wendingen is het boek echt op zijn Amerikaans geschreven, met veel dialogen die diepgang missen. Dat, samen met een heel omschrijvende stijl, maakt het voor mij wat minder prettig leesbaar. Alles is zo voorgekauwd, dat er weinig aan de verbeelding wordt overgelaten. Het ongewisse wordt je daardoor voor mijn gevoel echt opgedrongen.

Score: 6


Informatie

De laatste troef,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 432 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022586082. Prijs: 20,99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.