logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Laatste Orphan, Gregg Hurwitz

Evan Smoak maakt de laatste jaren heel wat ontwikkeling door: hij ontdekt hoe het is om onder de mensen te zijn, waardoor hij soms moet afstappen van zijn kille, berekenende zelf om te leren om te gaan met zijn gevoelens. Zo omarmt hij in De Laatst Orphan weer heel wat nieuwe gevoelens… en een nieuw gezin.

Weeskind onder de mensen

Inmiddels weten we dat Evan Smoak als kind uit een weeshuis werd gehaald en door de overheid werd opgeleid tot huurmoordenaar als onderdeel van een uiterst geheim, off-the-book-programma. Dankzij de barmhartige begeleider heeft Orphan X geleerd om nooit af te dwalen van zijn pad en te proberen goed te doen voor de mensen. Na jaren als huurmoordenaar te hebben gewerkt verliet Evan het programma om zijn dodelijke vaardigheden te gebruiken als burgerwacht die voor gerechtigheid vocht, onder de naam Nowhere Man.

Gevangen

In het laatste boek las je dat Mia een operatie moest ondergaan – en stiekem is Mia Evans grote liefde. Hij laat zijn oplettendheid dus regelmatig varen om in de buurt van zijn liefde te zijn, wat de mogelijkheid geeft om hem gevangen te nemen. Door een grootscheepse operatie in het ziekenhuis waar Mia ligt, wordt Evan in opdracht van de president gevangengenomen. Hem wordt gratie beloofd, als hij een gevaarlijke man elimineert. Maar Evan weet niet zeker of deze Luke Devine wel zo gevaarlijk is en probeert uit te zoeken wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Hulplijnen

Inmiddels heeft ook Orphan X moeten toegeven dat hij niet alles in zijn eentje kan oplossen – en gelukkig is hij ook niet De Laatste Orphan. Met hulp van zijn protegé Joey en de knappe Orphan V onderzoekt hij de situatie en probeert hij uit te zoeken wie Luke Devine nu eigenlijk is. Door te praten met diens ex en de overlevende gezinsleden van twee jongvolwassenen die vermoedelijk door hem (of in zijn opdracht) zijn vermoord, probeert hij het ware verhaal boven water te krijgen. Al snel wordt hem duidelijk dat Devine niet helemaal fraaie spelletjes speelt, maar is dat genoeg om hem te vermoorden? Of is de president gewoon bang voor Devines macht en diens mogelijkheid om wetten door te drukken die voor bepaalde partijen interessant kunnen zijn? Is het een wanhoopsdaad van iemand die op het punt staat herverkozen te worden, en die wanhopig haar agenda wil doorzetten voordat het te laat is.

Persoonlijke groei

Orphan X is een briljante serie. Niet alleen vanwege de spannende actie en het heerlijke tempo waarin het boek is geschreven, maar vooral ook vanwege de kwetsbare manier waarop Evan worstelt met zijn gevoelens. Hij kan perfect leven in de schaduw in zijn beveiligde penthouse, maar de onbeholpen manier waarop hij met anderen omgaat op vriendschappelijke wijze is aandoenlijk en grappig. In De Laatste Orphan zie je hoe ver Evan is gekomen in de loop van deze nu acht boeken. Nadat hij in de loop der jaren verschillende relaties heeft opgebouwd, blijft Hurwitz zijn held vakkundig ontwikkelen.


Ga direct naar De Laatste Orphan op BOL.com.

Recensie over De Laatste Orphan

CooleSuggesties topper

Hoewel de titel niet heel duidelijk geplaatst of verklaard wordt, is De Laatste Orphan een spannend boek dat perfect in het straatje van Orphan X past. Technische snufjes (waar Joey aan de pas komt), actie, het team aan bijna karikaturale beveiligers van Devine dat tussen Evan en Devine instaan, het komt allemaal samen in een spannend en spectaculair boek vol actie en ontwikkelingen. Het is vlot geschreven, heeft meerdere laten en De Laatste Orphan laat zien hoe Evan nog altijd worstelt met familiaire gevoelens.

Score: 9


Informatie

Titel: De Laatste Orphan
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 430
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400516205
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.