logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De laatste nacht op de Titanic, Walter Lord


Op 15 april 1912 rond half drie in de vroege ochtend verging de ‘onzinkbare’ Titanic. Het grootste en meest luxueuze passagiersschip van dat moment brak in tweeën en verdween in het ijskoude water. 1517 opvarenden kwamen daarbij om het leven, 706 mensen konden worden gered.

Walter Lord beschrijft deze ramp door de ogen van getuigen: vanaf de laatste uren voorafgaand aan het zinken tot en met de reddingsoperatie erna. De personages gaan leven en je maakt als lezer de ondergang van nabij mee. Van de stokers in de ketelruimte tot de puissant rijke passagiers in de eerste klas: sommigen wachten gelaten op hun dood, anderen proberen wanhopig het vege lijf te redden voordat het schip in zijn ijskoude graf verdwijnt.

Walter Lord baseerde zich op gesprekken met 60 overlevenden en dat geeft het boek extra geloofwaardigheid en spanning. Het verscheen al in 1955, maar geldt nog steeds als hét Titanic-boek. Het is dan ook de inspiratiebron geweest voor de film Titanic van James Cameron.

De laatste nacht op de Titanic, Walter Lord
Kosmos uitgevers, maart 2012, 224 pagina’s, paperback.
Prijs:16,95 euro. ISBN: 9789021549903


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.