De Geheugenman komt terug in De Laatste Mijl van David Baldacci

Dit artikel is deel 2 van 6 van de serie Amos Decker
de laatste mijl

In de thriller De Geheugenman leerde je de detective Amos Decker kennen. Een imposante man met een lange geschiedenis. Hij begon ooit als professioneel footballspeler, maar raakte door een blessure uit de competitie. Nooit zou hij weer het veld op rennen, waarbij hij bovendien een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Dankzij die hersenbeschadiging is er iets misgegaan in zijn geheugen, waardoor hij niets meer kan vergeten. In het eerste boek lag de nadruk heel erg op deze afwijking, in De Laatste Mijl komt dat (gelukkig) minder prominent naar voren.

Dit boek is deel 2 uit de serie over Amos Decker.

De Geheugenman

Als Amos in De Laatste Mijl in de auto zit hoort hij het bericht over een oud-footballspeler die al twintig jaar in de dodencel zit. Volgens het proces zou Melvin zijn beide ouders hebben vermoord en in brand hebben gestoken. Het einde van zijn straf zit er bijna op, wat betekent dat de jongen, Melvin Mars, de doodstraf krijgt. Amos gelooft zijn oren niet als hij het verhaal hoort. Iets lijkt er niet te kloppen, maar hij weet niet goed wat. In zijn nieuwe team bij de FBI, dat pas net is opgericht, gaan ze op zoek naar zaken die ze opnieuw kunnen openen. Amos oppert de zaak Melvin Mars, en dankzij zijn interessante persoonlijkheid en de mysteries die rondom de zaak hangt, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Dat blijkt nog een stuk ingewikkelder dan ze eerst hadden gedacht!

Vasthoudendheid

Net voor Melvin Mars ter dood veroordeeld zou worden staat er namelijk een man op die claimt dat hij achter de moord op de ouders van Melvin zit. Daardoor komt Melvin ineens op vrije voeten, en gaat samen met Amos en  zijn onderzoeksteam mee op pad om de waarheid achter de moord op zijn ouders te achterhalen. Daarbij wordt hij verscheurd door nieuwsgierigheid, wraakgevoelens en ongeloof. Zeker naarmate de zaak vordert groeit het gevoel van ongeloof! Daarbij komt het schrijftalent van David Baldacci natuurlijk om de hoek kijken, want met De Laatste Mijn heeft hij een ongelofelijk spannend en intelligent in elkaar stekende thriller geschreven. Waar Amos in het eerste boek een beetje een rare snuiter was die sterk leunde op zijn medische afwijking, is hij nu een gewone man die worstelt met overgewicht, en daarnaast een buitengewoon geheugen heeft. Dat komt hem zeker goed van pas, maar de menselijke kant van Amos doet hem hier veel meer goed dan in het eerste deel. Hij is een karakter dat nog zeker kan groeien. Een vlot geschreven thriller met genoeg spannende momenten en een bizar ingewikkeld plot. Zo lezen we ze graag!

De Laatste Mijn, David Baldacci
uitgever, 392 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789400507166

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.