logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De laatste helden op aarde, Max Brallier

Series over zombies en het Einde Der Tijden zijn er in overvloede. Gruwelijk uitziende zombies, ziektes die de wereld overheersen… je kunt het zo gek niet bedenken. In al die films en series hebben volwassenen de hoofdrol – vaak is er geen kind te bekennen die het opneemt tegen de monsters en gespuis. Ooit afgevraagd waar die zich bevinden? Als je De Laatste Helden Op Aarde mag geloven beleven die hun eigen avonturen!

Bekijk hier de complete serie van de Laatste helden op aarde!

Superheld Jack

Het boek De Laatste Helden Op Aarde laat zich lezen als een heuse graphic novel, met veel illustraties door het verhaal heen die ook direct meedoen aan het verhaal. Ze dienen dus niet alleen om het verhaal aan te kleden, nee, het is echt een soort stripverhaal dat met het gewone boek is verweven. Hoofdpersoon is Jack, een ietwat sullige jongen die samen met zijn vriend Quint een leuke tijd had op de middelbare school… als ze niet gepest werden… en voordat de zombies en monsters er waren. Jack woonde bij zijn pleeggezin op het moment dat de zombies er ineens kwamen. Ze zaten met z’n allen in een schoolbus, net op het moment dat hij gepest werd door de grote en sterke Dirk Savage… toch weet hij te ontsnappen en heeft zich een goed plekje verkregen in de boomhut bij zijn huis.

Reddingsactie

Jack leeft al een tijdje alleen, zonder iemand te zien of met iemand te praten. Hij weet zich prima te redden en maakt voor de lol foto’s van de monsters die hij tegenkomt. Wanneer hij zijn Walkie probeert te repareren, komt hij een bijzonder monster tegen, die hij de naam Blarg geeft. Het lijkt erop dat Blag slimmer is dan de andere monsters… en dat maakt hem wel zo gevaarlijk! Maar dankzij de gerepareerde walkie weet Jack weer in contact te komen met zijn schoolmaatje Quint Baker, de schoolnerd. Samen bouwen ze de boomhut uit tot een heus fort en smeden ze een plannetje om June del Toro te redden. Onderweg komen ze Dirk tegen, die zich bij hen aansluit (of andersom, ’t is maar hoe je het bekijkt). Maar zal het deze drie jongens lukken om June te redden… en moet ze wel gered worden? Of werkt Jack iedereen alleen maar verder in de nesten?

Ga direct naar De laatste helden op aarde op BOL.com.


Recensie over De laatste helden op aarde

CooleSuggesties topper

Zombies en monsters – dat klinkt niet echt kindvriendelijk. Gelukkig weet Max Brallier het evenwicht te vinden tussen creepy slapeloze nachten en een vlotte, comic-achtige stijl. Dat maakt het boek ontzettend leuk om te lezen – vooral ook omdat Jack de hele ramp niet zo serieus lijkt te nemen. Het boek is vlot geschreven en leest als een trein – een dodemansrit, waar we graag meer over lezen!

Score: 9


Informatie

De laatste helden op aarde,
Illustrator: Douglas Holgate
Uitgever: uitgeverij Condor, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789492899842. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.