logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kustmoorden, James Patterson en J.D. Barker

James Patterson is een grote naam in het boekenwereldje, net als J.D. Barker. Wat als je die twee grote namen bij elkaar zet en samen een boek laat schrijven? Dan komt er een uniek werk uit – dat is duidelijk. Beiden zijn gedreven in hun eigen discipline. Wij gingen eens goed zitten voor De Kustmoorden: een bijzondere thriller met heel wat fantasie, spanning en plottwists!

Reizen

De kustmoorden nemen je mee op pad met Michael Kepler. Michael is een gewone, misschien wat onwaarschijnlijke vrachtwagenchauffeur voor lange afstanden, en is na een levering teruggekeerd naar zijn woning in Los Angeles, waar hij hoopt op een welverdiende nachtrust. Eenmaal thuis aangekomen ontdekt hij een vrouw in zijn badkuip, die is ondergedompeld. Michael belt de politie, maar merkt al snel dat er iets vreemds aan de hand is. Hij kan zich niet herinneren dat hij het slachtoffer eerder heeft ontmoet of zelfs gezien, maar als hij rondkijkt in zijn appartement lijkt alles anders te zijn. Er zijn overal in haar appartement foto’s van hun twee, er is een intieme video van hen samen, niets wijst erop dat ze vreemden zijn. Maar wie is ze dan?

Ontdekkingsreis in je eigen leven

Een vreemde conclusie, zou je denken. Maar er steekt nog meer achter. FBI-agente Jessica Gimble wordt op de zaak gezet. Zij heeft door het hele land moorden onderzocht, die ze in verband kan brengen met Michael. Het lijkt inkoppertje te zijn. De locaties en tijden van de moorden komen stuk voor stuk overeen met het volgsysteem op zijn vrachtwagen. Michaels achtergrond zorgt voor een tweede verdenking: zijn moeder, een drugsverslaafde, stierf onder mysterieuze omstandigheden, wat resulteerde in adoptie.

Waarheid komt boven water

FBI-agente Gimble is verbaasd door de kustmoorden, maar wordt toch aan het denken gezet. Er zijn een aantal organisaties aan het werk die erop uit zijn om Michael te bevrijden of hem te vermoorden. Geen van hen lijkt echter geïnteresseerd in de waarheid, die maar al te duidelijk wordt tegen de tijd dat de roman zijn uiteindelijke conclusie bereikt. Langzaam maar zeker wordt Michaels achtergrondverhaal onthuld en wordt duidelijk wat er allemaal is gebeurd. Patterson en Barker weven hierbij een web van plotwendingen en onverwachte gebeurtenissen, terwijl ze af en toe het hele verhaal opschudden.


Ga direct naar De Kustmoorden op BOL.com.

Recensie over De Kustmoorden

Je zou bijna kunnen zeggen dat je zo maar eens te veel van iets kunt krijgen. Dat lijkt erop bij De Kustmoorden, waar James Patterson en JD Barker tegen elkaar op te lijken boksen om een imposant en verwarrend web aan verhaallijnen in elkaar te verweven. Dat komt de leesbaarheid van het verhaal niet ten goede, wat erg jammer is. De schrijfstijl spreekt namelijk wel aan, maar de wendingen en twists zijn te talrijk en te abrupt. Je weet vaak niet meer waar je het moet zoeken – en daar wordt je als lezer niet blij van. Mijn tip: laat het gewoon gebeuren. Lees er doorheen alsof je een spannende film kijkt. Alles wordt aan je uitgelegd en getoond, het is een kwestie van geduld hebben!

Score: 6


Informatie

Titel: De Kustmoorden
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 432
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022593073
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.