logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De kracht van refurbished


Refurbished. Je hoort er steeds meer over, maar wat is het, en waarom zou je er aan beginnen? Om met de eerste vraag te beginnen: refurbished is eigenlijk een slim woord voor tweedehands met garantie. Die garantie wordt verstrekt door een bedrijf die gebruikte toestellen inkoopt. Dat kan natuurlijk niet bij alle toestellen: dit soort bedrijven gooit het over de ‘degelijke, onverwoestbare’ boeg. Spullen die letterlijk nog jaren meekunnen als ze al even zijn gebruikt. Zoals een iPhone. Oerdegelijk, nagenoeg onverwoestbaar en ontzettend gebruiksvriendelijk. Wij gaan op zoek naar een refurbished iPhone 6!

Tweedehands met garantie

Er zitten nogal wat voordelen aan een refurbished toestel. Zo is de prijs (natuurlijk) een stuk lager. Geen groot nadeel, als je het hebt over een toestel van Apple. Die zijn namelijk ontzettend gaaf, maar ook peperduur. Een gebruikt toestel dempt die kosten ontzettend. Bovendien heb je met een iPhone 6 los toestel geen last van een provider waar je aan vast zit. Je zou zelfs een heel goedkoop sim only-abonnement kunnen kiezen om mee te bellen, en voor de rest alleen gebruikmaken van wifi. Het derde voordeel van deze manier van tweedehands kopen is de verkopende partij: dat is geen particulier, maar een bedrijf. Forza Refurbished onderzoekt de toestellen op gebreken en verhelpt deze indien nodig, zodat ze zonder problemen twee jaar garantie durven te geven. Dat is toch een stuk vertrouwder kopen dan via het normale tweedehands-kanaal! Dat is nog niet alles: naast deze grondige renovatie worden de toestellen ook grondig schoongemaakt en opgefrist. Helemaal tip-top, zo goed als nieuw.

All things Apple

Hoewel ons oog viel op een iPhone 6, kun je bij Forza Refurbished terecht voor veel meer Apple-producten. Niet alleen voor iPhones (van versie 4 tot en met 6), maar ook iPads, MacBooks en talloze accessoires. Probeer dan nog maar eens bij je oorspronkelijke plan te blijven om ‘alleen’ een iPhone te kopen 😉 Let bij de aanschaf trouwens wel op de conditie van het apparaat: je kunt ze namelijk in verschillende gebruiksniveaus kopen: van nagenoeg spiksplinternieuw tot toestellen met zichtbare gebruikssporen. Natuurlijk is de prijs daar naar, dat spreekt voor zich, bovendien maken ze er bij Forza Refurbished geen geheim van: je ziet de status van het product heel eenvoudig en duidelijk.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.