logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De kosten en overwegingen van verhuizen in Nederland


Verhuizen is een spannende, maar vaak prijzige onderneming. Of je nu naar een nieuwe stad verhuist of binnen dezelfde stad blijft, de kosten kunnen snel oplopen. Bij het plannen van je verhuizing is de keuze van een verhuisbedrijf van cruciaal belang. Hier zijn enkele factoren die de kosten van je verhuizing kunnen beïnvloeden:

 1. Het Aantal Te Verhuizen Items: Meer items betekenen meer werk en mogelijk hogere kosten.
 2. Het Aantal Verhuizers: Het aantal verhuizers hangt af van de omvang van je verhuizing.
 3. De Grootte van de Verhuiswagen: Kies een vrachtwagen die past bij je verhuizing. Een 18m³ vrachtwagen begint doorgaans bij 125 euro per uur.
 4. Het Volume van de Verhuisitems: Bepaal de ruimte die je items innemen in de vrachtwagen.
 5. Kosten van een Verhuislift: In sommige gevallen is een verhuislift nodig om grote spullen te verplaatsen. Om de vraag te beantwoorden: Wat kost een verhuisbedrijf? De kosten voor een verhuislift variëren en kunnen beginnen bij 150 euro per uur.
 6. Parkeervergunning: Soms is een parkeervergunning vereist als je verhuiswagen in een gebied met beperkte parkeergelegenheid moet staan. De kosten van parkeervergunningen variëren per gemeente.
 7. Verhuismaterialen: Verhuizen vereist vaak verschillende materialen om je bezittingen veilig te verpakken en te beschermen. Denk aan verhuisdozen, verpakkingsmateriaal, folie en andere benodigdheden.

Verhuisdozen zijn verkrijgbaar in diverse maten, van klein tot extra groot, afhankelijk van de items die je moet verhuizen. Het is raadzaam om stevige verhuisdozen te kiezen om schade aan je spullen te voorkomen. Je kunt verhuisdozen kopen bij winkels voor verhuisbenodigdheden of zelfs huren bij sommige verhuisbedrijven.

Naast verhuisdozen is verpakkingsmateriaal zoals bubbelplastic, inpakpapier en schuimfolie essentieel om breekbare items te beschermen. Bubbelplastic is ideaal voor glaswerk, servies en andere kwetsbare spullen. Inpakpapier is geschikt voor het omwikkelen van schilderijen, spiegels en andere platte voorwerpen. Schuimfolie kan worden gebruikt om elektronica, beeldschermen en andere gevoelige apparatuur te beschermen tegen krassen en deuken.

Folie is een ander handig hulpmiddel bij verhuizen. Het kan worden gebruikt om meubilair te omwikkelen om te voorkomen dat het tijdens de verhuizing beschadigt. Het beschermt tegen stof en krassen en is vooral nuttig voor kostbare of antieke meubelstukken.

Verhuismaterialen zoals meubelriemen, spanbanden en steekwagens zijn ook handig om zware items te verplaatsen en tillen te vergemakkelijken. Deze hulpmiddelen helpen niet alleen de verhuizers om efficiënter te werken, maar verminderen ook het risico op schade aan je bezittingen.

 • Extra Diensten: Overweeg extra diensten zoals meubilair demonteren/assembleren, inpakservice en opslag.
 • Speciale Items: Houd rekening met extra kosten voor speciale items zoals piano’s, loopbanden, aquariums en antiek.

De Kosten van Verhuizen: Extra Overwegingen

 • Afstand van de Verhuizing: Langeafstandsverhuizingen zijn doorgaans duurder dan lokale verhuizingen.
 • Seizoen van de Verhuizing: Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen.
 • Dag van de Week: Doordeweekse dagen zijn vaak voordeliger dan weekendverhuizingen.
 • Kostenindicatie: Uurloon voor verhuizers varieert van 20-50 euro per uur per verhuizer. De verhuiswagen begint bij 125 euro per uur voor een 18m³ vrachtwagen. Een verhuislift kan beginnen bij 150 euro per uur. Parkeervergunningen variëren per gemeente.

Het Kiezen van het Juiste Verhuisbedrijf

Overweeg Professional Moving Company voor je verhuizing. Wij bieden uitgebreide diensten, expertise en lokale kennis voor een soepele verhuizing in Nederland, inclusief grote steden zoals Amsterdam. We begrijpen de waarde van je bezittingen en streven ernaar om je verhuizing kostenefficiënt en zorgeloos te maken. Vraag nu een offerte aan voor je volgende verhuizing. Met Professional Moving Company weet je dat je in goede handen bent, ongeacht de complexiteit van je verhuizing en de extra kosten die kunnen ontstaan. We staan voor je klaar om je verhuizing soepel en stressvrij te maken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.