logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek bespreking: De Klik, Servaas Bingé

De klik maken, de knop omzetten.. soms lijkt het zo gemakkelijk om nieuwe gewoontes te leren, maar in de praktijk blijft het knap lastig om die voornemens vol te houden. In De Klik duikt dr. Servaas Bingé in al die psychologische gedachtekronkels die eraan ten grondslag liggen. Daarbij koppelt hij theorie aan praktijk en geeft hij je niet alleen genoeg achtergrondinformatie om je lering uit te trekken, maar ook praktische handvatten die je in het dagelijks leven kunt gebruiken om die veranderingen ook echt te realiseren.

Hoe houd je veranderingen vol?

Het is altijd makkelijk om te dromen en plannen te maken. Ik ga trainen voor een wasbordje, ik wil die 10K kunnen hardlopen, ik ga minder op mijn smartphone zitten. Maar hoe houd je dat vol? Eigenlijk liggen daar een aantal dingen aan ten grondslag. Ten eerste zijn er natuurlijk die negatieve gewoontes, die ervoor zorgen dat je jouw doelen niet haalt. Want: waarom heb je al niet waar je van droomt? Daarnaast moet je zorgen voor een realistisch patroon om naar toe te werken. Begin klein en werk steeds groter uit. Theoretisch kun je binnen een paar weken een wasbordje kweken of een paar kilo afvallen, maar wat gebeurt er als je jouw doel behaalt? Dan verval je vaak snel weer in die oude patronen en is je doel zo vervaagd. De truc is om de oude gewoontes te vervangen door blijvende, positieve gewoontes. In dit boek lees hoe je voor jezelf een plannetje maakt en stapje voor stapje naar die blijvende verandering toewerkt.


Ga direct naar De Klik op BOL.com.

Recensie over De Klik

De knop omzetten doe je met een Klik. In De Klik vertelt dr. Servaas Bingé je waarom dat bij sommigen heel makkelijk gaat, maar bij de meesten niet zonder slag of stoot. Vanuit een theoretische basis geeft hij je vervolgens opdrachten die je kunt uitvoeren. Sommige opdrachten zorgen voor een kleine verandering, andere opdrachten laten je reflecteren op je behaalde resultaten. Wat ging er goed, waar had je moeite mee? Zo wordt je in de vijf hoofdstukken (opgedeeld in handzame paragrafen) stap voor stap maar een nieuw leven geleid, dat jij helemaal zelf kunt vormgeven. Weg met die vervelende gewoontes, op naar een gezond en vitaal leven!

Score: 7


Informatie

Titel: De Klik
Auteur:
Uitgever: Borgerhoff en Lamberigts
Aantal pagina’s: 283
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463939270
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.