logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De kleine ikigai, Francesc Miralles

Dankzij het boek ‘De kleine ikigai’ krijg ik veel hulp. Ik zit nu in de derde, dus ik moet aan het eind van het jaar mijn profiel kiezen. Ik weet niet goed wat ik later wil worden, de meeste mensen trouwens niet. Door dit boek heb ik geleerd dat ik het beroep dat ik later ga doen, ook echt leuk moet vinden. Als ik het leuk vindt, er geld voor krijg, de wereld het nodig heeft en als ik er ook daadwerkelijk goed in ben, zou het zomaar kunnen dat ik mijn ikigai gevonden heb. Zover ben ik helaas nog niet…

Geluk

Dit boek gaat over het ultieme recept voor gelukkig zijn. Je leert welke dingen moeten samenkomen, wil je echt gelukkig zijn. De schrijver geeft voorbeelden: ‘Stel je voor dat je alleen met je fiets door de bergen gaat. Op je route is het stil en je ruikt de geur van het bos.’ Deze stukjes maken het boek realistisch om te lezen, want je hebt een voorbeeld. Je kunt het voor je zien. Onderweg ontmoet je iemand die net als jij opzoek is naar haar ikigai. Jullie komen elkaar soms tegen op jullie reis. De reis naar de medaillons van de ikigai gaat verder.

Ga direct naar De kleine ikigai op BOL.com.


Recensie over De kleine ikigai

Ik vind dit een heel interessant boek, want ik heb er veel van geleert. Ik had eerst nog geen idee wat ik zou gaan doen als ik klaar was met school. Dat duurt nog wel even, maar toch. De kern van de ikigai is dat je moet doen wat je leuk vind, en als je er ook nog geld mee verdient is dat mooi meegenomen. Ik vind dat ‘De kleine ikigai’ mooi is geschreven aan de hand van goede voorbeelden.

Score: 8


Informatie

De kleine ikigai,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789022590669. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.