logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De kleine gids voor grote planten, Emma Sibley

Planten in huis zijn geweldig! En hoewel er genoeg ruimte is voor kleine plantjes (de hele vensterbank vol, bijvoorbeeld), zijn grote planten de echte eye-catchers voor in huis. Toch is het lang niet zo eenvoudig om die grote woudreuzen te verzorgen. Aan de ene kant zijn ze wat makkelijker, omdat je meer speling hebt met bijvoorbeeld het water geven, aan de andere kant moet je ze wel goed verzorgen, anders hen je die hele groene zuil in een mum van tijd bruin en verdord… tijd voor wat begeleiding en sturing dus, dankzij De kleine gids voor grote kamerplanten van Emma Sibley.

Grote kamerplanten

In dit compacte, roze boekje legt Emma Sibley in het kort uit voor 45 grote planten (die je misschien ook juist kent als kleine kamerplant, zoals de pannenkoekenplant) hoe je ze moet verzorgen en waar je op moet letten als je ze in huis plaatst. Jammer genoeg hebben veel planten namelijk redelijk wat licht nodig, iets dat in ons huis-op-het-oosten met een grote, donkere zone in het midden lang niet altijd meevalt. Je wil niet weten hoeveel planten het leven hebben gelaten in onze experimenten om een groener huis te realiseren! In dit boekje staat niet alleen wanneer je de planten moet bewateren of wat extra voeding moet geven, maar ook hoe je ze moet verpotten of vermeerderen… en in welke lichtomstandigheden ze het best gedijen. Dat blijkt toch vaak in een lichte hoek te zijn (balen voor ons), maar beter goed voorgelicht dan weer een miskoop te doen, nietwaar?

Opties en alternatieven

Het mooie aan De Kleine Gids voor Grote Planten is wel dat je meer dan genoeg keuze hebt om planten. Iedere plant heeft zijn eigen uitstraling en stijl, voor ieder interieur is wel een geschikte plant te vinden. Met de summiere en praktische tips moet je al een heel eind komen. Om die tips extra kracht bij te zetten, krijg je bovendien wat basistips en -technieken in de eerste hoofdstukken, zodat bijvoorbeeld het verpotten en vermeerderen makkelijker gaat.

Ga direct naar De kleine gids voor grote planten op BOL.com.


Recensie over De kleine gids voor grote planten

Denk je aan een paar grote planten in je interieur? Zeker doen! Het zijn mooie en groene elementen voor in je interieur, waar je hele huis een oppepper van krijgt. En op de juiste plek en met de juiste verzorging krijg je fantastische resultaten. Dit compacte boekje is tweedelig. Enerzijds is het een zoekboekje om te bepalen welke plant je wil kopen voor in huis. Heb je die plant eenmaal in huis, dan zie je meteen hoe je hem het beste verzorgt, zodat hij jaren meegaat. De informatie is wat summier, maar afdoende voor een vliegende start. Groene vingers? Die kweek je in een handomdraai!

Score: 7


Informatie

De kleine gids voor grote planten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook, 144 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789461432438. Prijs: 13.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.