logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Kinderkoningin, Maartje Kamphuis-Wesselsz

De Kinderkoningin is een bijzondere tante. Ze ziet er heel chique uit, maar is stiekem ontzettend eigenwijs en een tikje ondeugend. In dit eerste verzamelboek maakt ze de stoutste dromen van kinderen werkelijkheid. De Kinderkoningin woont in Roze Wolkenland en bedenkt ze oplossingen voor de problemen van kinderen. Ondertussen snoept ze van haar favoriete snack, Crozesantjes. In het boek De Kinderkoningin worden acht verschillende kinderwensen vervuld.

Kinderwensen vervullen

Zo gaat de Kinderkoningin bijvoorbeeld aan de slag met de wens van Catootje Knetterkont. Ze heeft genoeg van de windjes die haar vader laat en wil haar vader graag een lesje keren. Misschien dat de rollen een keer worden omgedraaid? En Dirk wenst dat hij nu wel een keer naar de dierentuin mag, nadat zijn ouders zijn verjaardag al twee keer zijn vergeten! Elise moet van haar moeder altijd alles met haar vriendinnen delen, maar zelf deelt ze haar mooie sieraden en make-up niet met Elise. En Anna’s moeder doet sinds kort mee aan de extreem gezond eten trend, door te koken uit een hip kookboek. Anna vindt het maar niets en vraagt dringend om hulp.Voor al deze kinderen heeft De Kinderkoningin de perfecte oplossing gevonden om ze heel blij te maken, maar ook om de ouders een lesje te leren…

Te veel herrie en rommel

De Kinderkoningin bedekt de meest creatieve oplossingen voor de problemen van kinderen, waarbij ze magie en techniek graag laat samenwerken tot een bijzonder resultaat. Hoe krijg je anders een huis vol dierentuindieren voor elkaar, of laat je spruitjes smaken als bonbonnetjes? Jammer genoeg gaat het ook wel eens mis, want de Kinderkoningin is niet altijd heel erg zorgvuldig met haar oplossingen. Ook haar hulpjes laten wel eens een steekje vallen, waardoor er vreemde situaties ontstaan. Het kan in ieder geval niet gek genoeg in dit boek, dat is duidelijk! De jongens en meisjes in dit boek beleven onvergetelijke avonturen. Herkenbaar en ondeugend

Ga direct naar De Kinderkoningin op BOL.com.


Recensie over De Kinderkoningin

De problemen van De Kinderkoningin zullen voor veel kinderen herkenbaar zijn. Ouders maken er regelmatig een potje van, omdat ze veel te druk zijn met zichzelf. De vrolijke en verrassende oplossingen van de Kinderkoningin zet ze weer even op hun plaats. De avonturen zijn heel vlot geschreven, waarbij de kinderen zelf regelmatig worden aangesproken. Erg leuk om voor te lezen! De illustraties zijn grappig en felgekleurd, de bladspiegel aangenaam om vanuit voor te lezen. Hoewel de kleurstelling meer meisjes zal aanspreken dan jongens, zijn de verzoekjes van kinderen zelf voor zowel jongens als meisjes geschikt. Achter in het boek vind je een envelop, waarin kinderen zelf een wens kunnen schrijven naar de Kinderkoningin.

Score: 8


Informatie

De Kinderkoningin,
Illustrator: Ton de Bree
Uitgever: Memphis Belle B.V., 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789463132244 . Prijs: 14.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.