logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Ketting, Adrian McKinthy

In De Ketting wordt Rachel meegezogen in een afgrijselijk drama. Zoals gewoonlijk zet ze haar dochter Kylie ’s ochtends af bij de bushalte. Kylie is naar school en Rachel begint haar dag. Maar dan krijgt ze een telefoontje van een onbekende… Die vertelt haar dat ze haar dochter gekidnapt hebben. De enige manier om Kylie levend terug te zien is door losgeld te betalen én een ander kind te ontvoeren.

Ketting ontvoering

Rachel is helemaal overdonderd door het telefoontje. De persoon die haar gebeld is, is zelf een moeder van wie haar zoon is ontvoerd. Wanneer Rachel niet doet wat er van haar gevraagd wordt, zal zowel Kylie als de zoon van de andere moeder omgebracht worden. De Ketting, zoals het genoemd wordt is een oneindig plan dat ouders verandert in criminelen en dat iemand heel rijk maakt. Want een ouder doet toch alles voor zijn kind.

Keuzes

Rachel heeft geen keuze, ze moet een ander kind ontvoeren. Het losgeld bij elkaar krijgen kost wat moeite maar dat heeft ze redelijk snel geregeld. Vanuit De Ketting heeft ze de opdracht gekregen een lijst met kinderen aan te leveren die geschikt zijn om te ontvoeren. Ze mag na goedkeuring de hulp inschakelen van haar ex-zwager Pete. Samen plannen ze de ontvoering van een jongen, maar er gaat iets mis en de tijd dringt. Ze hebben de kans om zijn zusje ongezien mee te nemen. Ze ontvoeren Amalia, maar achteraf was dat niet zo’n slimme zet. Zal Kylie vrijkomen? En wat gebeurt er met De Ketting, heeft Rachel daar nog invloed op?

Ga direct naar De Ketting op BOL.com.


Recensie over De Ketting

CooleSuggesties topper

Als je begint met het lezen van De Ketting zit je helemaal in het verhaal. Als ouder zijnde weet je hoe Rachel zich zal voelen, vreselijk gewoon. Het boek is zo goed geschreven, zenuwslopend. Je moet gewoon door blijven lezen. Wanneer het goed lijkt te komen en er weer wat rust in hun leven komt, lijken Rachel en Pete er toch niet van los te komen. Het verhaal lees erg prettig weg, geen moeilijke termen en ingewikkelde zinnen. Een heerlijk boek om mee in de herfst op de bank te kruipen!

Score: 9


Informatie

De Ketting,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 352 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022587898. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.