logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Kameleon merkt het: er is onrust in Lenten

de kameleon onrust in lenten Al eerder heb je kunnen lezen over de nieuwe boeken over de Friese tweeling Sietze en Hielke Klinkhamer, die met hun stoere bootje De Kameleon de omgeving van hun dorpje Lenten onveilig maken. In Onrust in Lenten beleven Hielke en Sietze weer nieuwe en spannende avonturen. Deze twee kwajongens gaan een nieuwe toekomst tegemoet, nu twee kinderboekenschrijvers hun krachten hebben verenigd om nieuwe avonturen te schrijven over deze twee belhamels. Stoere verhalen die sterk overeenkomen met de oude avonturen, maar dan wel met een moderne inslag. Smullen dus voor de nieuwe generatie, met een vleug nostalgie voor de oude garde.

Onrust in Lenten

Dit avontuur lijkt wel wat op de eerste film van De Kameleon, waarin het dorpje waar de familie Klinkhamer woont geteisterd wordt door dieven. In Onrust in Lenten zijn het geen dieven die de dienst uitmaken, maar een stelletje vandalen! In het dorpje Lenten kent iedereen elkaar, de vermoedens liggen dus bij personen die er niet vandaan komen. Wellicht de puberende studenten uit Jonkersveen? Zij komen namelijk regelmatig in het dorp vanwege een voetbaltoernooi. Hielke en Sietze trekken de stoute klompen aan een onderzoeken deze kwestie. Want hoewel ze regelmatig wat kattekwaad uithalen is er één ding dat niet door de beugel kan: mensen moeten van Lenten afblijven! En zo zorgen deze jongens met hun hart van goud dat alles weer op hun pootjes terecht komt.

Strijd

Onrust in Lenten is inmiddels het derde boek van de moderne reeks Kameleon-boeken. Naast het mysterie van de vernielingen spelen er ook sportieve prestaties mee in dit spannende boek. Er worden namelijk voetbalwedstrijden gehouden tussen een aantal dorpen. En die gaan er nog al verhit aan toe! Dankzij een gezonde competitie tussen de dorpen onderling lopen de gemoederen snel op. Gelukkig kunnen de tweeling van De Kameleon wel tegen een stootje, hoewel ze niet zo blij zijn met de nodige nederlagen die ze moeten lijden…

Hippe kameleon

De kameleon: Onrust in Lenten is een spannend en leuk boek dat heel dicht bij de belevingswereld ligt van kinderen. De nieuwe schrijvers hebben het oude en stoffige karakter van het Friese dorp helemaal geüpdate naar de moderne tijd, waardoor de serie weer jaren mee kan. Het boek is bovendien voorzien van stoere zwart-wit illustraties, die je verspreid door het boek tegenkomt.

Informatie

De Kameleon: Onrust in Lenten, B.M. de Roos
Illustrator: Rudi Jonker uitgeverij Kluitman, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020677232

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.