logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De jongen die van draken droomde

In het boek ‘De jongen die van draken droomde’ maakt hoofdpersoon Tomas de droom van elke jongen mee. Hij leeft namelijk met draken. Zijn grootvader heeft een drakenfruitboom in zijn tuin staan. Dat is een héél zeldzame boom waarvan er maar een is: die van Tomas z’n opa. Aan die boom groeit drakenfruit. Als die vruchten rijp zijn ontploffen ze en komt er een draak uit. Het is ook een heel gave boom dus! Tomas en zijn vrienden hebben allemaal een draak opgevoed, die verhalen kun je lezen in de vorige 3 delen. Hun draken zijn nu ouder en ook vele malen groter. En helaas trekken ze ook af en toe naar Mexico, hun habitat.

Lees ook onze recensies van de vorige 3 delen van deze serie:

Draakje!

Tomas merkt dat hij zijn draak Fikkie mist. Hij is getuigen van het uitkomen van één van de vruchten van de boom. Het draakje is onhandig en slingert van hier naar daar. De tuin blijft dan ook niet ongedeerd! Een aantal struiken en bosjes gaan eraan, maar dat is niet erg. De tuin van grootvader heeft wel meer te lijden gehad! Het is wel zielig hoe het fruit is uitgekomen. Tomas is er per ongeluk op gaan staan… en hij voelt zich daar best wel schuldig over. Hij voelt zich een soort van verplicht de draak te verzorgen. Als hij thuis komt met het beestje vindt zusje Lolli de draak helemaal leuk. Ze verzint zelfs een naam, Zwier, om dat hij zo slingert met zijn onhandig grote vleugels. Zou Tomas Zwier willen opvoeden of laat hij hem z’n gang gaan naar Mexico?

Ga direct naar De jongen die van draken droomde op BOL.com.


Recensie over De jongen die van draken droomde

CooleSuggesties topper

Dit is weer zo’n boekenserie waar je geen genoeg van kunt krijgen. ‘De jongen die van draken droomde’ is al weer deel 4. Ik heb ze allemaal gelezen en ik durf wel te zeggen dat deze verre weg het leukst is. Er wordt ook een nieuwe personage geïntroduceerd en daarmee valt alles op zijn plek. Ik heb nog lang niet alles verteld in deze review, omdat het anders véél te lang zou worden. Er zijn veel meer leuke avonturen die Tomas heeft meegemaakt in deze serie. Zeker het lezen waard!

Score: 9


Informatie

De jongen die van draken droomde,
Illustrator: Sara Ogilvie
Uitgever: Lemniscaat, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789047712190. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.