logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De jongen die met draken vloog

In het vorige boek De Jongen Die Draken Met Draken Leefde heb je kunnen lezen dat de grootvader van Tomas vind dat de vier drakenbezitters de draken moeten laten gaan. Tomas heeft belooft het aan de anderen te vertellen en alle draken te laten gaan. Maar in de eerste periode heeft Tomas helemaal niets gezegd. Hij wilde zijn draak gewoon niet kwijt en hij wist zeker dat de anderen dat ook niet wilden. Dus besloot hij niks te zeggen over zijn afspraak. Maar toen belandde grootvader in het ziekenhuis omdat hij van een kruk was afgevallen. Rond die tijd kwamen twijfels bij de beslissing van Tomas. Had hij niet gewoon de draken moeten laten gaan?

Leugenaar

Die twijfels veroorzaakte een verkeerde beslissing: hij heeft tegen Kaj, Kat en Ted gezegd dat ze hun draken moesten laten gaan. Tomas heeft expres zijn draak niet meegenomen. Hij heeft als excuus dat zijn draak Fikkie niet zonder Klokje wil vertrekken. Dus alle anderen hebben hun draak laten gaan en Tomas niet. Uiteindelijk heeft Tomas zijn draak wel laten gaan. Het zit zo:

Drakenboom

Liam heeft met zijn vergrotende en levenwekkende draak een drakenboom gekweekt in de volkstuin. Tomas komt daar achter als hij Liam achtervolgt op weg naar de tuin. Liam heeft al zoveel draken gekweekt dat de kas onderhand vol zit met alleen draken en de drakenfruitboom en niet met andere planten. Liam merkt Tomas op en de woorden van beide kanten vechten tegen elkaar. Tomas wil dat Liam hier mee op houdt, maar hij wil juist het tegenovergestelde. Aan het einde komt het er op neer dat iedereen zijn draak heeft laten gaan en dat de draken uit de kas weg zijn. Gelukkig komt het nog goed met de opa van Tomas. Na een operatie is alles weer de oude. Op een nacht hoort Tomas iets op zijn raam tikken. Hij ziet een grote schaduw. Als hij zijn raam opent, kan hij zijn ogen niet geloven. Het is Fikkie, maar dan reuzegroot! Fikkie nodigt Tomas op zijn rug uit en vliegen nog een rondje.

Ga direct naar De jongen die met draken vloog op BOL.com.


Recensie over De jongen die met draken vloog

Het is wederom een leuk boek, net als de twee voorgaande delen. Het is spannend, het is grappig en soms zitten er stukken in die je helemaal niet verwacht! De illustraties zijn bijpassend en alles bij elkaar maakt dit cijfer:

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De jongen die met draken vloog,
Illustrator: Sara Ogilvie
Uitgever: Lemniscaat, 255 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789047710783. Prijs: 14.95 euro.

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.