logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Ickabog, J.K. Rowling

In het boek De Ickabog dat gaat het over het monster de Ickabog. Koning Fred de flinkerd is aan de macht. Zijn achternaam, de flinkerd, heeft hij zichzelf gegeven omdat hij ooit een wesp heeft doodgeslagen. Het speelt zich af in een land met vijf provincies/steden. Je hebt soesdijk, waar ze het lekkerste gebak maken. Daarna heb je Fustenburg, waar ze overheerlijke wijn brouwen. Ook heb je de tweelingsteden Sudderveen en Karnhem. In Sudderveen maken ze het meest sappige vlees dat je ooit hebt geproefd, en Karnhem staat bekend om zijn geweldige kazen. Het enige minpuntje aan Steenrijk is Zomphoek. Dat ligt in de uithoek van het land en daar hebben ze eigenlijk niets waar ze om bekend staan, behalve de mythe van de Ickabog die wordt gebruikt om stoute kindjes bang te maken.

Baron ter Sluycks en baron van Bulckhoven

Beide baronnen profiteerden van de macht van de koning waarmee ze ‘bevriend’ waren, want ze gebruikten hem eigenlijk gewoon om lekker te kunnen eten en alles te mogen doen wat ze willen. Op een gegeven moment kwam er een man uit Zomphoek op de beklaagdag van Steenrijk, weet je wel, die ene stad die eigenlijk niks heeft. Hij zei dat de Ickabog zijn hond had gestolen en vermoord, waardoor het boek eigenlijk op gang komt. Ter Sluycks had meteen een goed plannetje, namelijk om naar de Ickabog op zoek te gaan.

Hij bestaat!

Koning Fred komt de Ickabog tegen! Toen ze naar hem op zoek waren, kwamen ze hem ook werkelijk tegen. Ter Sluycks dacht dat het niet bestond, dus door ernaar op zoek te gaan konden ze dat bewijzen. Maar het bestond wel degelijk! Koning Fred heeft hem zelf gezien. Natuurlijk is het zo dat als de koning iets zegt, het dan ook meteen waar is. Dus de Ickabog bestaat…

Ga direct naar De Ickabog op BOL.com.


Recensie over De Ickabog

Ik vond het een fantasierijk boek, leuk voor kinderen vanaf acht die niet bang zijn voor monsters. Als je iets jonger bent kan het misschien ook wel, maar dat moet je zelf weten. Het is een redelijk spannend boek, met veel verschillende personages die een grote rol spelen.

Score: 7.5


Informatie

De Ickabog,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Harmonie, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789463361187. Prijs: 24.90 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.